NRK Meny
Normal

Guns N' Roses jaget av scenen

Axl Rose forsov seg til konsert og sparket scenemannskapet. Mandag ble Guns N' Roses jaget av scenen med flasker.

Axl Rose Guns N' Roses

Axl Rose og Guns N' Roses ble jaget av scenen i Dublin av flaskekastende publikummere.

Foto: Steve McEnroe / Ap

Axl Rose på scenen i Bergen 31. mai 2010

Axl Rose på scenen i Bergen der også publikum var misfornøyd etter å ha måtte vente i over to timer på at Guns N' Roses skulle komme på scenen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Guns N’ Roses sin skandaleturné fortsetter. Først lot bandet publikum vente i over to timer da de spilte i Bergen. Og også før konsertene i både Reading og Leeds måtte publikum vente lenge på Axl Rose & co.

Noe vokalisten sjøl gjennom Twitter hevdet var planlagt og ikke bandets skyld.

Stadig mer uklart

- Når vi går på scenen har ikke noe med oss å gjøre. Vi gikk på scenen i henhold til vår kontrakt i forhold til hvor lang tid det tar å rigge vår scene. Hva andre måtte finne på å skrive er feil, skriver Axl på Twitter.

Men det blir stadig mer uklart hva som egentlig skjedde. Nå skriver nemlig den britiske avisa Daily Star at Axl Rose faktisk var på plass i god tid, men sov bak scenen og ikke våknet i tide til å gå på scenen.

Noe som førte til den timelange forsinkelsen og at bandet fikk kuttet strømmen før de var ferdige med konserten.

- Streng regel

Bandets scenemannskap skal ha fått streng beskjed om ikke å vekke ham når han tok seg en høneblund.

- Axl har en veldig streng regel som sier at han aldri skal vekkes når han sover. Det viste seg å bli kostbart i Reading, sier en kilde til avisa.

Det hevdes også at Axl Rose faktisk ga hele scenemannskapet sitt sparken etter konserten i Reading.

- Axl var helt fra seg. Han nektet å ta ansvar og la skylda på scenemannskapet, som han ga sparken.

Straks etter måtte han imidlertid innse at det ville være for seint å hente inn nytt mannskap til neste konsert i Leeds, så hele crewet måtte hyres på nytt til neste konsert.

Måtte stoppe bandet

Men det tar tydeligvis ikke slutt med det, for i går ble det nye problemer.

Guns N’ Roses skulle spille i Dublin. Etter planen skulle bandet være på scenen 21:15, men kom ikke på før en time og ti minutter senere. Midt i åpningslåta «Welcome To The Jungle» var Axl Rose nødt til å stoppe bandet, fordi han ble pepret med flasker som ble kastet fra et misfornøyd publikum, skriver GigWise.

- Okey, en flaske til og vi drar hjem. Det er opp til dere, sa Axl Rose fra scenen. Noe som kan sees i denne videoen.

Bandet spilte tre låter til, før de gikk av scenen. Representanter for arrangøren av konserten måtte komme på scenen for å forsøke å roe ned publikum.

Etter en stund kom de tilbake og spilte konserten ferdig.

Kulturstrøm

  • Natalie Portman vil ikke til Israel

    Oscar-vinner Natalie Portman vil ikke komme til Israel for å ta imot den prestisjetunge Genesis-prisen. – De siste tids hendelser i Israel har opprørt henne og hun føler seg ikke komfortabel med å delta i offentlige tilstelninger i Israel, opplyser Genesis Prize Foundation. Prisen er på 1 million dollar og årets pris omtales som en hyllest til «jødiske kvinners bidrag til menneskeheten».

    Natalie Portman i My Blueberry Nights
    Foto: Filmweb
  • Staalesen kan vinne britisk pris

    Ifølge Bok365 kan Gunnar Staalesen vinne eDunnit-prisen, som deles ut til forfatteren av en krimroman som er publisert i Storbritannia i 2017. Han er nominert for «Wolves in the Dark», som utkom her hjemme i 2014 som «Ingen er så trygg i fare» (NTB).