NRK Meny
Normal

Turné avlyst av hacker

Guns N’ Roses’ vokalist Axl Rose brukte tilsynelatende Twitter til å avlyse bandets kommende turné. I virkeligheten var det en hacker.

Axl Rose på scenen i Bergen 31. mai 2010

Axl Rose på scenen i Begen i mai.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Axl Rose tweet

Er det Axl Rose som faktisk har avlyst den kommende Guns N' Roses-turnéen på Twitter?

Foto: Twitter

Etter planen skal Guns N’ Roses, som var i Norge tidligere i år og skapte skandale i Bergen, turnere Storbritannia og flere andre land i Europa med start 27. august.

Men plutselig så det ut til at vokalist Axl Rose hadde avlyst hele turnéen.

«Officially cancelled»

Søndag kom Axl Rose tilsynelatende med følgende melding på sin Twitter-konto:

«All upcoming Guns N' Roses dates are officially cancelled. Please contact your place of purchase for any refunds».

Blant annet skulle bandet etter planen åpne turnéen med å stå øverst på plakaten på festivaler i Reading og Leeds i England 27. og 29. august.

Turnéen inneholder 26 datoer og skal avsluttes i Barcelona 23. oktober.

På det som skal være Guns N’ Roses sin egen Twitter-konto stod det imidlertid litt etterpå at de jobbet med å finne ut av om denne meldingen er ekte eller ikke:

We are looking into this tweet http://fb.me/DHkuVmdU from the @AxlRose twitter account. Please RT + keep with us here for official word. TY

Oppklart

Litt senere kom oppklaringen.

I følge NME hadde Axl Rose sin Twitter-konto blitt hacket. En talsmann for festivalarrangør Festival Republic bekrefter overfor magasinet at «avlysningene» var feil.

- Vi har fått opplyst fra managementet til Guns N' Roses at konsertene i Reading o Leeds IKKE er avlyst. Axl Roses' Twitter-konto ble hacket og påstandene om avlysninger er grunnløse, heter det i en uttalelse.

Kulturstrøm

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold
  • Årets bok i Sverige kan bli norsk

    Nina Lykkes roman «Nei og atter nei» fortsetter sin seiersgang i utlandet, og er nå nominert til Bonniers bokklubber pris Årets bok – folkets pris. «Nej och åter nej», som den heter på svensk, er en av tolv nominerte, og det er leserne som skal stemme fram vinneren. Det legges vekt på at boka skal tiltale en bred leserkrets og ha høy språklig kvalitet. Les om de nominerte og hvordan stemme her. Romanen var også nominert til P2-lytternes romanpris, og den norske utgaven er nå trykket i sitt tiende opplag, til sammen 52 000 eksemplarer.

    Laster Instagram-innhold