NRK Meny
Normal

Gull i blikket og stål i tenna

Bjørnar Erikstad er ikke som seilere flest, han er født uten armer og med deformerte ben, men det hindrer han ikke i å utøve lidenskapen sin.

Integrerte cup på aker brygge
Foto: Pål Thoresen / NRK

Hør innslaget her!

seiling
Foto: Pål Thoresen / NRK

Sterke kjever

Bjørnar bruker tenna for å holde fast bommen så den ikke kommer ut av kontroll,

-Det er lett når du har lært deg til det, jeg har gjort det slik siden jeg var liten, og tenker ikke lenger over det, sier Bjørnar.

Med tannbeskytteren på plass skyter den firedobble NM mesteren fart utfra brygga, intergrerte cup arrangeres nå under Oslo Race Week på aker brygge, et arrangement som har blitt et mekka for seilfolket landet rundt, og hvor en av klassene er 2,4 m. som Bjørnar stiller i.

Alle mot alle

Seiling
Foto: Pål Thoresen / NRK

Integrerte cup er alle mot alle, det vil si at funksjonsfriske stiller mot funkjonshemmede, og Bjørnar blir langt fra skremt av det:

-Det fantastiske med seiling er at det er en sport som likestiller alle, jeg ser aldri på om en seiler har et handikapp eller ikke, seiling dreier seg veldig mye om taktikk, og der er vi like, smiler Erikstad lurt.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.