Hopp til innhold

Gull i blikket og stål i tenna

Bjørnar Erikstad er ikke som seilere flest, han er født uten armer og med deformerte ben, men det hindrer han ikke i å utøve lidenskapen sin.

Integrerte cup på aker brygge
Foto: Pål Thoresen / NRK

Hør innslaget her!

seiling
Foto: Pål Thoresen / NRK

Sterke kjever

Bjørnar bruker tenna for å holde fast bommen så den ikke kommer ut av kontroll,

-Det er lett når du har lært deg til det, jeg har gjort det slik siden jeg var liten, og tenker ikke lenger over det, sier Bjørnar.

Med tannbeskytteren på plass skyter den firedobble NM mesteren fart utfra brygga, intergrerte cup arrangeres nå under Oslo Race Week på aker brygge, et arrangement som har blitt et mekka for seilfolket landet rundt, og hvor en av klassene er 2,4 m. som Bjørnar stiller i.

Alle mot alle

Seiling
Foto: Pål Thoresen / NRK

Integrerte cup er alle mot alle, det vil si at funksjonsfriske stiller mot funkjonshemmede, og Bjørnar blir langt fra skremt av det:

-Det fantastiske med seiling er at det er en sport som likestiller alle, jeg ser aldri på om en seiler har et handikapp eller ikke, seiling dreier seg veldig mye om taktikk, og der er vi like, smiler Erikstad lurt.

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.