Gul fristelse til påske

Søtt hører jo påsken til, og mange sverger til kaker når de skal unne seg noe ekstra godt. Lise Finckenhagen har oppskriften klar for en kake du kan imponere venner og familie med.

Lise Finckenhagen

Lise Finchenhagen

Foto: Pål Thoresen / NRK

Hør Lise lage kake her

Suksessterte

Mandelbunn:
5 eggehviter
250 g sukker
250 malte mandler

Gul krem:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
4 ts vaniljesukker
150 g meierismør, romtemperert


Visp egghvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank. Vend inn malte mandler og fordel røren i to smurte 24 cm kakeringer.

Bruk bare ringen til springformen. Smør ringene og sett dem rett på stekebrett med bakepapir eller bakeduk.

Stek mandelbunnene ved 170 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.

Suksessterte
Foto: Pål Thoresen / NRK


Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen. Visp til slutt inn smøret.

Egg
Foto: Pål Thoresen / NRK


Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt av den gule kremen imellom. Fordel resten av krem over og rundt på kantene.

Pynt for eksempel med Daim-kuler og marsipanegg!

Kulturstrøm