Suksessterte
Mandelbunn:
5 eggehviter
250 g sukker
250 malte mandler
Gul krem:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 g sukker
4 ts vaniljesukker
150 g meierismør, romtemperert
Visp egghvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp til marengsen er tykk og blank. Vend inn malte mandler og fordel røren i to smurte 24 cm kakeringer.
Bruk bare ringen til springformen. Smør ringene og sett dem rett på stekebrett med bakepapir eller bakeduk.
Stek mandelbunnene ved 170 grader i ca 15 minutter. Avkjøl.
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring til kremen tykner. Trekk kasserollen til side og avkjøl kremen. Visp til slutt inn smøret.
Legg mandelbunnene oppå hverandre med litt av den gule kremen imellom. Fordel resten av krem over og rundt på kantene.
Pynt for eksempel med Daim-kuler og marsipanegg!