NRK Meny
Normal

Glade nerver

Etter å hatt lang sommerfri fra Nitimen, er redaksjonen nå samlet igjen. Første program ble sendt i dag. Men gikk alt etter planen?

 

Hans-Petter Jacobsen styrer Nitimen
Foto: Ida Kvamme Hartmann

Det er tre minutter til sendingen starter. Ida Kjøstelsen kommer løpende inn i redaksjonen. Gjensyngleden er stor. Hun har jobbet Reiseradioen i hele sommer, og hadde sending fra Honningsvåg i går.

Hun banker på ruten inn til studio der Hans-Petter Jacobsen, eller bare Jacobsen som hun liker å kalle han, befinner seg. Han står sindig bak miksepulten, og prøver ut teknikken.

Det er mye som skal klaffe nå som man ikke har teknikere lenger. Bak det rolige ytre, kan man ane at Jacobsen er litt stressa. Nå går kjenningsmelodien til Nitimen, og gjesten har enda ikke kommet. Det er mye som kan skje på en direktesending.

Tekniske problemer

Men når nitimekjenningen er over, og Jacobsens kjente røst kommer ut av radioapparatene i redaksjonen, så er det ingen som kan ane at det var litt hektisk i minuttene før sendingen. Og allerede før første låt er i gang, har gjesten meldt sin ankomst i redaksjonen.

Produsent Janecke Tønnesen loser Hans-Petter Jacobsen gjennom sending

Likevel er ikke problemene over. Inger Beathe Jacobsen er ute med en direktesender for å rapportere fra 6-åringenes første skoledag, men hun klarer ikke kommunisere med studio. Det er problemer med teknikken.

Produsent Janecke Tønnesen ringer rundt for å få orden på det tekniske, samtidig som hun blidt og høflig tar i mot Kjell Inge Torgersen, dagens gjest i Nitimen. Det nytter ikke la seg stressa, det er mye som kan gå galt, og mye som skal ordnes.

Hører du oss?

- Inger Beathe, Inger Beathe, roper produsenten inn i mikrofonen. - Hører du meg? Hallo?

Ingen respons. Selv om Inger Beathe ikke hører dem, så hører de henne veldig godt der hun står blant spente 6-åringer. Jacobsen vet at Inger Beathe alltid har radio med seg, så hun bør høre han selv om teknikken svikter. Låta er over, og Jacobsen prøver seg for åpen mikrofon.

- Inger Beathe, hører du oss? Og Inger Beathe hører oss, og hele Norge får høre Inger Beathe som snakker med de skoleklare barna på Møllergata skole.

Borte bra – hjemme best

Deretter er det ingen ting som stopper Jacobsen fra å levere en feilfri første sending av Nitimen. Jostein Pedersen svarer i telefonen, linjene er knirkefrie, og han gir en fyldig rapport fra London.

Direktesending med Nitimen
Foto: Ida Kvamme Hartmann / NRK

I redaksjonen har vi fått en oppdatering på hverandres sommerferie, skuldrene er avslappet, og stemningen er god. Alle gleder seg til å ta fatt på radiohøsten. Selv om det er morsomt med Reiseradioen og andre prosjekter om sommeren, så er det deilig å være tilbake i Nitimen.