NRK Meny
Normal

Artister gjør narr av Nico & Vinz-kritikk

Nico & Vinz neglisjerer norske fans når de ikke prioriterer norske arrangement, mener omdømmeekspert i VG i dag. – Det blir for dumt, mener norske artister.

Illustrasjonsbilde

STORM: Artistene Chirag Patel fra Karpe Diem, Sondre Lerche, Maria Mena og Don Martin er kritiske til omdømmeekspert Hans Geelmuydens påstand om at Nico & Vinz neglisjerer sine norsk fans.

Foto: Scanpix/NRK P3

Med unorsk selvtillit dro Nico & Vinz til USA for å gjøre karriere. Nå lever osloduoen ut drømmen, og de lukter på en topplassering på verdens mest prestisjefylte singelliste, Billboard Hot 100.

I kveld ble det kjent at de for fjerde uke på rad holder fjerdeplassen på den amerikanske singellista.

Men onsdag hevder omdømmeekspert Hans Geelmuyden i VG at duoen neglisjerer sine norske fans fordi de ikke har vært på annonserte norgesbesøk denne våren.

– Det kan virke som om de neglisjerer sine gamle venner, og det må de aldri gjøre. Nedturen kommer til dem også. Og da må de ikke glemme at det er deres norske fans som har løftet dem opp og frem, sier Geelmuyden til VG.

Artistene raser

Nyhetssaken har satt sinnene i kok i sosiale medier, og flere hevder at Nico & Vinz blir rammet av janteloven, som de selv tidligere har kritisert.

«Først skal vi bygge dem opp. Og så skal vi rive dem ned igjen eller hur Pressenorge??!!! HYSJ!!! #drittlei», skriver artist Maria Mena og legger ved bildet av VG-saken i billeddelingstjenesten Instagram.

Hun ønsker ikke å utdype kritikken overfor NRK.

(Artikkelen fortsetter)

Skjermdump Maria Mena

KRITISK: Slik reagerer Maria Mena på Instagram etter å ha lest VGs sak.

Kjente artister følger opp med kritikk av omdømmeekspertene.

Sondre Lerche skriver:

«PR-ekspertene som velvillig uttaler seg til avisene om slike ikke-saker kunne nytt godt av en god PR-ekspert.»

Chirag Patel fra rapdouen Karpe Diem kritiserer Geelmuyden på denne måten:

Laster Twitter-innhold

Humorist Odd-Magnus Williamson angriper Geelmuyden slik på Twitter:

Laster Twitter-innhold

– Jimmy Fallon det hotteste akkurat nå

NRK kunne denne uken fortelle at Nico & Vinz skal turnere med den amerikanske artisten Bruno Mars. Det er også kjent at de skal gjeste «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon».

Rapper Don Martin mener at det er selvsagt å velge bort norske arrangement om man blir invitert til et av verdens viktigste talkshow, og skriver dette på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Han utdyper overfor NRK:

«The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» er det hotteste showet akkurat nå. De største artistene i verden, som Justin Timberlake, finner på noe ekstra kult for å kunne dra dit. At noen synes det er rart at Nico & Vinz velger det fremfor sommerprogrammer i Norge, det sier mer om dem enn om saken. Omdømmeeksperter er for dårlige til å passe omdømmet sitt, om de kommer med sånt tull, sier Don Martin til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter)

Nico & Vinz og Bruno Mars

TURNÉ: Nico & Vinz skal turnere sammen med den amerikanske superstjernen Bruno Mars til høsten.

Foto: Stian Andersen/Peter Kramer (AP)

– Har vært svært tilgjengelige

Silje Larsen Borgan, som er A & R-ansvarlig i Warner Music Norway, sier at Nico & Vinz ikke har anledning til å kommentere kritikken. Selv kommenterer hun saken på følgende måte:

– Vi slapp «Am I Wrong» i april i fjor og «In Your Arms» i oktober. Hele denne tiden har Nico & Vinz vært svært tilgjengelig for både fans og presse. Med ferdigstilling av album, suksess i USA og kommende slipp i Storbritannia 3. august, er det vel på sin plass å befinne seg der det skjer? Noe annet ville vært dårlig planlegging og business. At de siden norgesturneen i april har vært travle i utlandet, må da fra alle vinkler kunne sees på som positivt, skriver hun i en SMS.

– De får si hva de vil

Redaksjonssjef Svein Arne Haavik i VG kommenterer deres artikkel slik:

– Vi tenker at det er viktig for alle deres fans i Norge å beskrive situasjonen, og mener det har offentlighetens interesse at de ikke har vært i Norge mer enn to ganger siden de flyttet til USA. De som har stått foran scenen og sett Nico & Vinz flere ganger, lurer på hvorfor de ikke lengre er tilgjengelige, sier Haavik.

Hans Geelmuyden sier følgende om kritikken:

– De får si akkurat hva de vil, det spiller ingen rolle, sier han, og refererer til dette engelske ordtaket: «Be nice to people on your way up because you meet them on your way down».

P3 Gull: Nico & Vinz – Am I Wrong

VIDEO: Nico & Vinz framfører «Am I Wrong» på P3 Gull.