Hopp til innhold

Nico & Vinz beholder fjerdeplassen

For fjerde uke på rad holder Nico & Vinz fjerdeplassen på Billboard Hot 100.

Nico & Vinz

UFORANDRET: Nicolai Sereba (til venstre) og Vincent Dery fra Oslo beholder fjerdeplassen på Billboard Hot 100.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

I sin 13. uke på Billboard Hot 100-lista beholder Nico & Vinz sin sterke plassering med låta «Am I Wrong».

Nicolai Sereba og Vincent Dery har dermed beleiret fjerdeplassen på den amerikanske singellista for fjerde uke på rad.

Spent

A&R-ansvarlig Silje Larsen Borgan i Nico & Vinz' plateselskap Warner Music Norway kommenterer plasseringen slik:

– Det er meget sterkt å holde seg så stabilt over lengre tid. Det blir spennende å se om de kommende TV-opptredene og turneringen spiller inn. De topper jo Shazam-listen på verdensbasis, noe som sier oss at mange stadig oppdager låten for første gang, skriver hun i en SMS til NRK.

Mest spilt på radio

Samtidig har låten nå status som den mest spilte låten på amerikansk radio. «Am I Wrong» ligger i øyeblikket på sjuendeplass på amerikanske iTunes over mest nedlastede låter. Den offisielle videoen til «Am I Wrong» er nå avspilt nesten 35 millioner ganger på YouTube.

Billboard Hot 100 er den mest prestisjetunge amerikanske musikklista for enkeltlåter. Den måler de 100 mest populære låtene i USA ved å slå sammen fysisk og digitalt salg, radiospilling og strømming av både lyd og video.

P3 Gull: Nico & Vinz – Am I Wrong

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober