Hopp til innhold

Girl in red varmer opp for Taylor Swift fredag kveld: – Tatt grep for å ikke glemme teksten

Norske Marie Ulven deler scene med verdens største liveartist i helgene fremover. – Det blir ikke større enn dette, sier musikkjournalist.

Girl in red

Marie Ulven holder seg varm med en rød hals på dette bildet. Nå skal hun varme opp nærmere 80.000 publikummere åtte ganger.

Foto: Gitte Johannessen / NTB

– Jeg føler det ikke har gått opp for meg. Hver gang jeg tenker på det blir jeg nervøs og får hjertebank. Men det blir nok dritfett!, sier Marie Ulven, kjent som artisten «Girl in red».

Hun varmet opp for Billie Eilish i fjor på hennes arenaturné. Denne gangen skal hun varme opp et enda større publikum – før en enda større artist entrer scenen.

Åtte konserter

Taylor Swift har nærmest tatt over Amerika med sin Eras Tour. Gjennom hele året spiller artisten ekstremt ambisiøse konserter på stadioner med kapasitet til mellom 60.000 til 80.000 mennesker.

vxRG3Bm7xEg

Taylor Swift lager enorme konserter. Her fra Nissan Stadium i Nashville.

Foto: AP / AP

Girl in red skal bistå Swift på åtte av konsertene – i Detroit, Pittburgh, Minneapolis og Chicago.

– Jeg har fått en sånn skjerm som står foran meg med alle sangtekstene mine. Jeg kan bli litt overstimulert og nervøs, så da kan jeg fort glemme tekstene. Men nå skal det gå fint, sier hun på FaceTime fra Chicago.

Taylor sendte melding

De har utvekslet meldinger, hun og Taylor. Men Marie Ulven har aldri møtt sin store helt.

gTSuUhNWYYE

Verdens største liveartist syns norske Marie Ulven hadde laget hennes favorittlåt i fjor.

Foto: AP / AFP

– Taylor Swift sendte meg en melding om at sangen min «Serotonin» var den sangen hun hadde hørt på flest ganger i hele fjor, forteller hun.

Swift har selv håndplukket artistene som skal varme opp for henne.

– Jeg lærte meg å spille gitar til sangene hennes og har vokst opp med å høre på henne. Det at hun er fan av min musikk og at jeg får varme opp for henne nå er helt vilt, sier hun.

Blir ikke større

NRKs musikkjournalist Janne Monsen Tveit mener dette er historisk stort.

Ansvarlig redaktør Janne Monsen Tveit i 730.no

Janne Monsen Tveit er musikkjournalist og musikkprodusent i NRK P3.

Foto: Privat

– Det blir ikke større en dette. Taylor Swift er verdens største liveartist, det finnes ingen større man kan varme opp for. Og når Swift viser fansen at hun liker Girl in red betyr det mye, sier Tveit.

– Hvor tror du Girl in red sin karriere fortsetter etter dette?

– Jeg tror hun kan bli den største norske artisten vi har. Det hun lager er så unikt og hun er fortsatt veldig ung.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.