Gene Wilder er død

Skuespilleren Gene Wilder er død, 83 år gammel.

Gene Wilder

DØD: Skuespiller Gene Wilder er død, 83 år gammel. Ifølge familien døde han tidligere denne måneden som følge av komplikasjoner knyttet til Alzheimers. Bildet er tatt i forbindelse med et intervju gjort i 1977.

Foto: Richard Drew / Ap

Det opplyser Wilders familie onsdag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Wilders nevø sier skuespilleren døde i sitt hjem i delstaten Connecticut tidligere denne måneden, som følge av komplikasjoner knyttet til Azheimers.

Wilder hadde sin filmdebut i en mindre rolle i Arthur Penns «Bonnie og Clyde» i 1967 og fikk sin første store rolle året etter i Mel Brooks' «The Producers».

Han ble kjent for sine komiske roller i Brooks' senere filmer, blant dem «Blazing Saddles» og «Young Frankenstein», og for filmene han laget i tospann med komiker Richard Pryor, som «Intet hørt, intet sett».

Wilder spilte også godterimagnaten Willy Wonka i filmatiseringen av «Charlie og sjokoladefabrikken» fra 1971.

Kulturstrøm

 • Gjør det stort i Hollywood

  Den norske 22-åringen Kristine Frøseth spiller mot «Grey´s Anatomy»-stjernen Patrick Dempsey i TV-serien «The truth about the Harry Quebert Affair» som har premiere 1. november på C More og TV 2 Sumo. Frøseth har også en sentral rolle i Netflix-filmen «Sierra Burgess Is a Loser», skriver NTB. Frøseth begynte som modell etter å ha blitt oppdaget på en catwalkaudition på Ski Storsenter i Akershus, og har jobbet for en rekke motehus, blant annet Prada og Chloé. I høst ble hun omtalt som ny Netflix-yndling av motemagasinet Vanity Fair.

  Patrick Dempsey og Kristine Frøseth
  Foto: NTB Tema
 • Spiller mot Patrick Dempsey

  Kristine Frøseth spiller mot «Grey's Anatomy»-stjernen Patrick Dempsey i TV-serien «The truth about the Harry Quebert Affair». Serien har premiere 1. november på C More og TV 2 Sumo. Dempsey spiller tittelrollen som den berømte forfatteren Harry Quebert, mens Kristine Frøseth har rollen som Nola Kellergan. (NTB)

  Cannes International Series Festival 2018 - Photocall
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Drake slår Beatles-rekord

  Hiphop-stjernen har hatt flere hiter på topp 10 på den amerikanske Billboard-listen i et og samme år enn den britiske popgruppen kan skilte med. Samarbeidet med artisten Bad Bunnys låt «MIA» regnes nemlig som Drakes tolvte topp 10-låt i 2018. Beatles hadde totalt elleve låter inne på toppen i løpet av året 1964. Verdt å merke seg er det likevel at Beatles skrev alle hitene sine selv, mens flere av Drakes listetopper er samarbeid og gjestespill, melder The Wrap. (NTB)

  Drake
  Foto: Jonathan Short / Ap Drake / NTB Tema

Flere kulturnyheter