NRK Meny
Normal

Fritt fram med kjøretøy i utmark?

Bør det bli lettere eller vanskeligere å benytte seg av motorisert kjørerøy i utmark? Og hvem bør bestemme hva som skal være lov? I Rett på, fredag, kan du bli med i debatten!

Illustrasjonsfoto
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Bør det bli strengere å få kjøre med motor i norsk natur? Antallet snøskutere og 4-hjulinger øker i redkordfart og en ny lov er på trappene.

Må vi stoppe motorbråket i skogen eller bør den enkelte kommune selv få bestemme hvordan de vil løse dette?

Hva mener du?

I Rett på med Tron Soot- Ryen er det vi som bestemmer temaet og du som står for meningene! Ring inn fra 12:30 fredag 25. mai og si din mening! Telefonnummeret er

815 21 031

Med i studio for å diskutere motorisert kjøretøy i utmark med lytterne møter vi Dag T. Elgvin fra Naturvernforbundet og Tord Lien (FrP) som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen hver fredag kl 13:05-14:00!

Neste fredag, den 1. juni, er vi tilbake med et nytt aktuelt tema.

 

 

 

 

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).