NRK Meny
Normal

Har vi for mange kommuner i Norge?

Er det på tide å slå sammen små kommuner eller synes du det er viktig og beholde de kommunene vi har? Temaet i fredagens Rett på med Tron Soot-Ryen er kommunesammenslåing og du kan bli med i debatten på 815 21 031!

Det går mot kommunevalg i våre 430 kommuner og over halvparten av kommunene våre har under 5000 innbyggere. Blir det for dyrt å holde liv i småkommunene? Bør kommunene slås sammen for å kunne gi et godt tilbud til innbyggerne?

Eller er det nettopp små kommuner som skaper mest nærhet til folket?

Vi vil høre din mening!

Ring Rett på, fredag fra klokka 12:30, på telefon

815 21 031

Med oss i studio for å diskutere kommunesammenslåing med lytterne møter vi Høyres Bent Høie og Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet. Begge sitter i kommunal- og forvaltningskommiteen på Stortinget.

Hør Rett på med Tron Soot Ryen fredager kl 13:05-14:00 i NRK P1!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema til debatt, med lytterne på tråden, i sesongens siste Rett på.

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Rihanna og Mars rundet milliarden

    Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

    Bruno Mars
    Foto: Lucas Jackson / Reuters
  • Se: VG-lista topp 20

    Nordens største gratiskonsert, direkte fra Rådhusplassen i Oslo. Med artister som blant annet Allan Walker, Stargate, Jess Glynne, SJUR og Isac Elliot, Arif og Unge Ferrari, Julie Bergan, Ruben og Vidar Villa. Programleder Christine Dancke, Vegard Harm og Martin Holmen.