Har vi for mange kommuner i Norge?

Er det på tide å slå sammen små kommuner eller synes du det er viktig og beholde de kommunene vi har? Temaet i fredagens Rett på med Tron Soot-Ryen er kommunesammenslåing og du kan bli med i debatten på 815 21 031!

Det går mot kommunevalg i våre 430 kommuner og over halvparten av kommunene våre har under 5000 innbyggere. Blir det for dyrt å holde liv i småkommunene? Bør kommunene slås sammen for å kunne gi et godt tilbud til innbyggerne?

Eller er det nettopp små kommuner som skaper mest nærhet til folket?

Vi vil høre din mening!

Ring Rett på, fredag fra klokka 12:30, på telefon

815 21 031

Med oss i studio for å diskutere kommunesammenslåing med lytterne møter vi Høyres Bent Høie og Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet. Begge sitter i kommunal- og forvaltningskommiteen på Stortinget.

Hør Rett på med Tron Soot Ryen fredager kl 13:05-14:00 i NRK P1!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema til debatt, med lytterne på tråden, i sesongens siste Rett på.

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Avislesere ofres

    25.000 abonnenter kan miste papiravisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn, skriver Klassekampen. Forslaget innebærer at Postens avisdistribusjon på hverdager blir lyst ut på anbud. Abonnenter bosatt i områder som ligger langt utenfor allfarvei, blir rammet, når posten skal spare en halv milliard kroner i året, ifølge beregninger fra Mediebedriftenes Landsforening. Allerede fra 2020 tar Posten sikte på å halvere antall postdager.

  • Obamas bok sluppet i Norge

    Selvbiografien til Michelle Obama, «Becoming», ble sluppet i Norge klokken 00:01 natt til tirsdag 13.11. Det var blant de første i hele verden, og seks timer før USA, fordi de norske forleggerne forholdt seg til lokal tid, ikke amerikansk. I boka tar den tidligere førstedamen blant annet for seg temaene spontanabort, ekteskapsproblemer og Donald Trump. NRK Bok var til stede på bokslippet i natt .

    Michelle Obama selvbiografi slippes i Oslo