Hopp til innhold

Fransk fottur

Lise Foss, reisejournalist med lang fartstid. Foto Scanpix.

Sammen med reisejournalist Lise Foss, har Andreas snørt marsjstøvlene og gått på fottur i Alsace i Frankrike. Har man Lise Foss som turfølge, har man kanskje det mest kunnskapsrike selskapet som kan oppdrives i Norge når det gjelder kunnskap om fotturisme i Europa.

 

Av:

Jørgen Aune Hagen

Lise Foss har lagt atskillige kilometer med europeiske veier og turløyper bak seg. Vandrerutene gjennom Europa er E-merket, og Lise har blant annet vandret

E1 fra Sorrento sør i Italia og nordover gjennom Sveits, Tyskland, Danmark og Sverige.

Andreas går i fjellene med kunnskapsrikt reisefølge. Foto NRK.

Hun har også skrevet bøker om turstiene i Europa, og om turene sine. I bøkene lar hun leseren få oppleve det hun har vært med på både i tekst og bilder. Hun beskriver severdigheter man møter underveis, naturen man går i, møter med mennesker og historien til områder og steder som passeres.

Bøkene hennes kan brukes som ren hyggelektyre for den som liker å reise fra godstolen, men de inneholder også gode råd om hva som er praktisk eller viktig å huske på dersom man selv skal gjøre en liknende tur.

Fotturen i Alsace vil prege sendingen søndag 28. mai, og Andreas gir deg et møte med de franske fjellene, opplevelser underveis og med Lise Foss selvsagt.

Du kan høre dette direkte i Ryk og reis søndag kl. 12.03, eller i etterkant, på NRK’s nettradio.

Ryk og reis – NRK P1 – søndager kl. 12.03.

Her kan du se bilder fra en tur i flotte omgivelser, med kultur, historie og god mat og drikke:

 

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.