Hopp til innhold

Ville hester på Giara

Bli med på villhestsafari på Sardinia.

Villhester på Sardinia
Foto: Andreas Toft / NRK

Giara di Gesturi er et fjellplatå i Burumini på Sardinia. Det tidligere vulkanområdet har rikholdig vegetasjon og mange små innsjøer i de gamle kraterene, og gjør at platået har et rikt dyreliv.

På Giara finner du de eneste villhestene på Sardinia; omlag 500 stykker, som har løpt på platået så lenge folk kan huske. Hestene er de siste overlevende villhestene av en art som ble temmet til bruk på Sardinia av de første innbyggerne.

Ville hester på Sardinia
Foto: Andreas Toft / NRK

De små hestene har en mankehøyde på 1 meter og 20 centimeter, er  som regel mørkebrune og har lange maner. Selv om hestene er ville, er de ikke så veldig menneskesky, men kommer du for nær legger de på sprang.

Mer informasjon om Giara finner du her: www.parcodellagiara.it

Nyttig informasjon om Sardinia og om hvordan du reiser til og på Sardinia finner du her: www.prontoas.no

Hus til leie på Sardinia: www.bosa.no

Star tour har også pakkereiser til Sardinia:  Sardinia

Bli med Andreas på villhestsafari på Giara søndag 1. april kl. 12.03.

Ryk og reis NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Netflix fortsetter satsningen i Norge i 2024

  Siden 2019 har Netflix hatt filmen «Troll», som ble strømmetjenestens mest sette ikke-engelske-film.

  I 2024 venter flere produksjoner som blant annet filmene «Lakseøya» og «Midtsommarnatt». Filmen «Snøsøsteren», basert på boken med samme navn, samt dramaserien «La Palma» er også ventet.

 • GTA-traileren er sluppet

  En av de mest etterlengtede spill-trailerne på lenge er sluppet. Den gir et glimt av hvordan det blir når GTA kommer tilbake til Vice City.

  Traileren til GTA VI viser en kvinnelig og en mannlig hovedperson – Lucia og Jason – og utspiller seg i og rundt Vice City. Det er spilluniversets svar på Miami.

  Ut fra traileren å dømme fortsetter GTA-serien i samme spor, med raske biler, våpen og muligheten for en kriminell løpebane. Sosiale medier er også viet stor plass i traileren.

  GTA – eller Grand Theft Auto – er en av de mest innbringende spillseriene noensinne. Forrige spill i rekken, GTA V, kom i 2013 og er en av tidenes største suksesser.

  (NTB)