Hopp til innhold

Økoturisme i India

Ryk og reis har vært i India og besøkt Basecamp Explorer i Rajasthan for å se hvordan økoturisme gjør seg gjeldende i praksis.

Chandelao Garh
Foto: Andreas Toft / NRK

I kongedømmet Jodhpur i India ligger Chandelao, 4 mil fra byen Jodhpur. I denne lille ørkenlandsbyen med om lag 2000 innbyggere ligger Chandelao Garh, også kalt ”Basecamp Rajasthan”, et 300 år gammelt fort.

Basecamp Explorer AS ble etablert ved inngangen til 1998, og er morselskap for selskaper i Norge, Sverige, Kenya, India og Russland, og jobber med økologisk turisme.

Gruppens forretningsidé innebærer satsing på ansvarlig turisme/økoturisme til deler av verden hvor grunnlaget for opplevelse av spennende kulturer og storslått natur er spesielt tilstede. (Kilde: www.basecampexplorer.com)

Andreas Toft i India
Foto: NRK

  

Basecamp Explorer har pusset opp tolv rom i Chandelao Garh, og inviterer turister til å ha økologisk ferie. Andreas Toft har besøkt Basecamp Rajasthan for å være økologisk turist.

Basecamp Rajasthan
Foto: Andreas Toft / NRK

Ryk og reis NRK P1

 

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB