Økoturisme i India

Ryk og reis har vært i India og besøkt Basecamp Explorer i Rajasthan for å se hvordan økoturisme gjør seg gjeldende i praksis.

Chandelao Garh
Foto: Andreas Toft / NRK

I kongedømmet Jodhpur i India ligger Chandelao, 4 mil fra byen Jodhpur. I denne lille ørkenlandsbyen med om lag 2000 innbyggere ligger Chandelao Garh, også kalt ”Basecamp Rajasthan”, et 300 år gammelt fort.

Basecamp Explorer AS ble etablert ved inngangen til 1998, og er morselskap for selskaper i Norge, Sverige, Kenya, India og Russland, og jobber med økologisk turisme.

Gruppens forretningsidé innebærer satsing på ansvarlig turisme/økoturisme til deler av verden hvor grunnlaget for opplevelse av spennende kulturer og storslått natur er spesielt tilstede. (Kilde: www.basecampexplorer.com)

Andreas Toft i India
Foto: NRK

  

Basecamp Explorer har pusset opp tolv rom i Chandelao Garh, og inviterer turister til å ha økologisk ferie. Andreas Toft har besøkt Basecamp Rajasthan for å være økologisk turist.

Basecamp Rajasthan
Foto: Andreas Toft / NRK

Ryk og reis NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Medrivende islandsk drama

  Noomi Rapace spiller hovedrollen i den islandske filmen «Lamb», som har kinopremiere fredag. Birger Vestmo i Filmpolitiet har sett filmen og mener den har blitt et «mørkt, mystisk og medrivende drama som pirrer nysgjerrigheten». Terningkast 5.

  Spillefilmen Lamb, med Noomi Rapace i hovedrollen.
  Foto: Another World Entertainment
 • 65 millioner kroner til stimulering av filmproduksjon

  – Filmbransjen er hardt rammet av pandemien, og disse stimuleringsmidlene er derfor sårt tiltrengt. Vi ønsker en filmbransje som har kapasitet til å produsere norske kvalitetsfilmer og det bidrar vi nå til, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Det er Norsk filminstitutt skal forvalte stimuleringsmidlene til filmproduksjon, melder Regjeringen.