Hopp til innhold

Økoturisme i India

Ryk og reis har vært i India og besøkt Basecamp Explorer i Rajasthan for å se hvordan økoturisme gjør seg gjeldende i praksis.

Chandelao Garh
Foto: Andreas Toft / NRK

I kongedømmet Jodhpur i India ligger Chandelao, 4 mil fra byen Jodhpur. I denne lille ørkenlandsbyen med om lag 2000 innbyggere ligger Chandelao Garh, også kalt ”Basecamp Rajasthan”, et 300 år gammelt fort.

Basecamp Explorer AS ble etablert ved inngangen til 1998, og er morselskap for selskaper i Norge, Sverige, Kenya, India og Russland, og jobber med økologisk turisme.

Gruppens forretningsidé innebærer satsing på ansvarlig turisme/økoturisme til deler av verden hvor grunnlaget for opplevelse av spennende kulturer og storslått natur er spesielt tilstede. (Kilde: www.basecampexplorer.com)

Andreas Toft i India
Foto: NRK

  

Basecamp Explorer har pusset opp tolv rom i Chandelao Garh, og inviterer turister til å ha økologisk ferie. Andreas Toft har besøkt Basecamp Rajasthan for å være økologisk turist.

Basecamp Rajasthan
Foto: Andreas Toft / NRK

Ryk og reis NRK P1

 

Kulturstrøm

 • KORK-dirigent Petr Popelka til Wiener Symphoniker

  KORKs avtroppende sjefdirigent Petr Popelka er utnevnt til ny sjefdirigent i Wiener Symphoniker, et av verdens absolutte topporkestre.

  Popelka har en raskt stigende karriere, men KORK var hans første orkester som sjefdirigent. - Vi er stolte av å ha vært Popelkas første orkester. Denne overgangen er som Glimt-trener Knutsen skulle gått rett til Ajax, sier orkestersjef Rolf Lennart Stensø.

  Popelka avslutter samarbeidet med KORK med turné til Tsjekkia i juni.

  Petr Popelka
  Foto: NRK