Normal

Først i køen på Bieber-konsert

Tre jenter fra Steinkjer var de heldige som kom først i køen inn til Telenor Arena før kveldens Justin Bieber-konsert.

Beliebere fremst i køen

Tre jenter fra Steinkjer står først i køen. (f.v.) Kristine Farbu, Liv Marit Sætermo og Jenny Wigan.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

Endelig har dagen som flere tusen «beliebere» har ventet på kommet. Justin Bieber skal holde sin første konsert i Telenor Arena. I morgentimene har drøye 100 møtt opp på Fornebu for å skaffe seg de beste plassene ved konsertområdet før innslipp til selve arenaen senere i dag.

Venninnene Kristine Farbu (17), Liv Marit Sætermo (16) og Jenny Wigan (16), fra Steinkjer, er de heldige som kom seg aller fremst i køen. De møtte opp ved Fornebu allerede klokken halv seks i dag tidlig, og var de første som ikke ble vist bort fra området.

– Vi har sikkert blitt intervjuet ni ganger allerede, ler de.

(Saken fortsetter etter videoen)

Direktevideo fra køen utenfor Telenor Arena i forbindelse med Justin Bieber-konserten tirsdag.

Direktevideo fra Bieber-køen

Ventet en tredjedel av tiden

I titiden ble «Belieberne» sluppet inn ved konsertområdet. Dette gjøres i puljer på tre og tre for å unngå ulykker og eventuelle farlige situasjoner. Venninnene som reiste fra Steinkjer klokka halv fem i går er foreløpig ikke lei av å vente.

– Vi er så fulle av adrenalin, dessuten har vi jo ventet en tredjedel av tiden allerede, sier de til NRK.no.

(Saken fortsetter etter bildet)

Først inn til Bieber

Her får de tre jentene fra Steinkjer gå først inn i mingleområdet og til slusene.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

Politiet i Asker og Bærum har forberedt seg i lang tid, og innsatsleder Tomm Berger sa til NRK.no forrige uke at de skal klare å avvikle arrangementet trygt og sikkert.

– Vi bygger mye gjerder og infrastruktur, og sammen med planlagte publikumsområder, samt vektere, politi og sanitetspersonell, så er vi helt sikre på at vi kommer til å klare å avvikle dette trygt og sikkert, sa han da.

Området er utstyrt med toaletter, førstehjelpstelt, matboder og boder med Bieber-effekter. I tillegg er det mye vakter, polliti og presse på stedet. Selv om mange av de oppmøtte jentene har med seg godt med klær, tepper og mat, er det også en del som er tynnkledde.

Hode, skulder, kne og tå

For å få tiden til å gå hører jentene på musikk, og snakker med de andre oppmøtte. På anlegget spilles Justin Biebers musikk.

– Man blir raskt kjent med de andre i køen. Vi har jo samme interesse. Det er mange hyggelige folk her, sier venninnene fra Steinkjer.

Og hvis de blir for kalde har de planer klar for hva de må gjøre.

– Når vi blir kalde skal vi gjøre «hode, skulder, kne og tå», ler de tre.

(Saken fortsetter etter bildet)

Sluse Justin Bieber-konsert

Her både står og sitter Bieberfansen i vente på å få slippe inn på Telenor Arena.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

Målet er å komme helt fremst inne i arenaen. Jentene har billetter til diamond-circle, som er området helt fremme med scenen. i morgen kveld går turen hjem igjen, men akkurat nå er humøret på topp.

– Det er litt kaldt, men det er verd det, smiler de.

Oppfordrer Justin

Når Bieber-fansen slipper inn på området, kan de velge å bli i mingleområdet hvor det blant annet er toaletter og mat-boder, eller så kan de gå videre inn i slusene og ende opp i køen hvor man slippes inn i selve Telenor Arena senere i dag.

Bagger og store vesker må sette igjen i mingleområdet, da det ikke er lov til å ha med inn på konserten.

Line Brattbakk Grønvik (13) og Amalie Victoria Vestbakke (14) er også blant «belieberne» som allereda har møtt opp ved konsertområdet. De har med seg en helt spesiell hilsen til Bieber. På en stor lilla plakat de har laget selv, oppfordrer de justin til å vise dem litt hud og kropp.

«Please, take your shirt off!!», står det på plakaten.

– Vi håper han hører på oss og gjør som vi sier, forteller jentene til NRK.no.

(Saken fortsetter etter bildet)

Har laget Justin-plakat

(F.v.) Line og Amalie Victoria viser frem plakaten de har laget til Justin Bieber.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

– Jeg har hvilepuls

Da arrangør Per Osmundsvaag i Atomic Soul kom til stedet klokka halv åtte i dag tidlig så alt ut til å gå veldig bra. Han ser frem til at alt skal fungere slik det er planlagt.

– Jeg har hvilepuls, men er spent. Vi har drevet omfattende planlegging i lang tid, så jeg er trygg på at dette vil gå bra, sier han til NRK.no.

– Er dette det største arrangementet dere har gjort?

– Det er ikke det største, men det største innen denne målgruppen. Denne målgruppen krever litt ekstra tilrettelegging og oppmerksomhet, forklarer han.

Ikke fysisk mulig

Per Osmundsvaag

Per Osmundsvaag fra Atomic Soul er spent åp hvordan dagen kommer til å gå.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

Han mener alt er lagt til rette for at Justin Bieber-besøket skal bli et bra arrangement.

– Mer enn det vi har gjort nå er ikke fysisk mulig. Når mange folk er samlet på et sted vil det alltid inntreffe noen hendelser, at noen har kjøpt falsk billett eller får forstuet foten. Men rammene er fine, sier Osmundsvaag.

– Konsertene får enorm oppmerksomhet. Var du forberedt på hvor stor oppmerksomhet de ville få?

– Vi er forberedt på det meste. Men jeg må si at det har blitt litt mer enn vi tenkte oss på starten, sier han.

Kulturstrøm

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.
 • Comcast med høyest bud på Sky

  Den amerikanske TV-giganten Comcast har lagt inn det høyeste budet på den europeiske medievirksomheten Sky, opplyser britiske myndigheter. Budkrigen sto mellom Comcast og Rupert Murdochs 21st Century Fox.

  BRITAIN SKY
  Foto: Matt Rourke / AP