Jon Almaas i ny NRK-serie: En ny øvelse for meg

Flere av landets mest kjente humorister er hentet inn for å spille NRKs nye humorsatsing. Jon Almaas, Pernille Sørensen og Tore Sagen er imidlertid usikre på hvor gode de er som skuespillere.

Jon Almaas har en av hovedrollene i NRKs nye humorsatsning. Nytt på nytt-programlederen forteller at han har hentet inspirasjon på Oslos vestkant. - Det er en ufyselig snobb. Det er på mange måter meg, sier Almaas om rollefiguren sin.

Jon Almaas og Charlotte Frogner spiller sammen i NRKs nye humorsatsning. Jon Almaas har hentet inspirasjon på Oslos vestkant. - Det er en ufyselig snobb. Det er på mange måter meg, sier han om rollefiguren sin.

Den nye NRK-serien har arbeidstittel «Side om Side», og skildrer livet i Skjeberg i Østfold. Skjeberg ligger en time fra Oslo, og i serien er det et trygt sted med hus, eplehager, grønne plener og tette naboforhold.

Serien tar utgangspunkt i det idylliske bildet mange har av små tettsteder, og følger det urbane Oslo-paret Jonas og Marias etableringsutfordringer på et nytt sted.

Følger småbydrømmen

Maria og Jonas spilles av Marie Blokhus og Vidar Magnussen, som også er NRK-aktuell med humorsatsingen «Underholdningsavdelingen».

Paret finner snart ut at småbydrømmen på ingen måte er den idyllen de hadde sett for seg.

– De prøver å skape seg et godt liv på et nytt sted, med alle utfordringene det innebærer. De har et godt forhold og elsker hverandre veldig høyt, selv om de stilles overfor en del utfordringer, mener Marie Blokhus.

– Problemene er nok bare «småknirk» som alle par opplever, men her settes det jo selvsagt på spissen. Av de tre parene er nok vi det mest normale, sier Magnussen.

– En ufyselig snobb

Det nyetablerte parets naboer blir også sentrale personer i humorserien. Jon Almaas og Charlotte Frogner spiller gatas mest vellykkede par, i hvert fall på overflaten.

Krefting-familien er nemlig svært opptatt av hvordan de oppfattes av andre, og Jon Almaas mener rollefiguren ikke ligger så langt unna ham selv.

– Jeg spiller jo en arrogant og ufyselig snobb, så på mange måter er dette en destillert versjon av meg selv. Jeg bor på Oslo Vest og det er mange av den typen der, så jeg kan fint gå rundt i nabolaget for å finne inspirasjon, sier Almaas.

– Krefting har nok full kontroll over nabolaget, men det endrer seg kanskje når det nye paret flytter inn i gata, mener Charlotte Frogner om fasadeparet.

Almaas har lite erfaring som skuespiller, men på starten av nittitallet bodde han i USA der han studerte drama. Siden den gang har det blitt en lang pause fra faget.

– Å være skuespiller er en ny øvelse for meg, men da jeg bodde i USA spilte jeg mot både Wesley Snipes og Michael J. Fox. I denne sammenhengen er jeg bare en lett siderett, eller et garnityr til resten. Men hvem vet, om dette blir en braksuksess, er det farvel til «Nytt på Nytt» og Hollywood neste.

Marie Blokhus og Vidar Magnussen

Begge er kjent fra teaterverdenen: Marie Blokhus og Vidar Magnussen spiller det unge paret som flytter inn i gata.

Foto: NRK.no

Trekker hverandre ned

Suksesserier som «Modern Family» og svenske «Solsidan» er inspirasjonskilder for NRKs nye seriesatsing. Tore Sagen og Pernille Sørensen er gatas tredje par, og begge bekymrer seg for om de egentlig er flinke nok som skuespillere.

– De andre parene har minst én skolert skuespiller, så jeg klarer ikke å hjelpe Tore når han er spiller dårlig. For oss går det motsatt vei, vi trekker hverandre ut for stupet, humrer Pernille Sørensen.

Alle de tre radioresepsjonistene har etter hvert fått noen blomstrende skuespillerkarrierer. Bjarte Tjøstheim var i desember å se i «Julekongen», men Steinar Sagen for tiden er i gang med sesong to av «Lilyhammer». Tore Sagen avviser at det er konkurranseelementet som driver skuespillerkarrierene fremover.

– Vi vurderer hverandre i det stille, men er utad veldig rause med skryt til hverandre. Jeg er ikke helt sikker på hvor flink jeg er selv, så jeg prøver å trå varsomt, forklarer han.

Tore Sagen og Pernille Sørensen

– Vi trekker hverandre utenfor stupet, sier Pernille Sørensen om å jobbe med Tore Sagen. De spiller småbarnsforeldre sammen i seren Side om side.

Foto: NRK.no
Side om side

Det er duket for konflikter mellom de tre parene i den nye NRK-serien.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Kulturstrøm

 • Debuterer på La Scala

  Operasangeren Lise Davidsen fra Stokke får mandag sin debut på La Scala i Milano. Det skjer i forbindelse med at det italienske operahuset gjenåpnes. Davidsen skal blant annet tolke arier av Richard Wagner og Richard Strauss.

  Lise Davidsen
  Foto: JAMES HOLE / Promo
 • Girl In Red på Billboard-lista

  Marie Ulven (22), best kjent under artistnavnet Girl In Red, gikk rett inn på 67. plass på albumlista til Billboard i USA, melder VG. Ulven albumdebuterte nylig med «If I Could Make It Go Quiet». Platen har også klatret til en 7. plass på den offisielle salgslisten i Storbritannia.

 • Filmskaperen Elle-Máijá vant pris 

  Den samiske filmskaperen, Elle-Máijá Tailfeathers, vant prisen som beste filmskaper på vei opp under dokumentarfilmfestivalen Hot Docs. Hun vant Emerging Canadian Filmmaker-prisen for sin ferske film «Kímmapiiyipitssini: The Meaning of Empathy».