Hopp til innhold

Flørt med stil!

Det blir ikke sommer uten en skikkelig flørt. Her får du de beste flørtetipsene:

Av:

Strandlivet krever sine forholdsregler. Noen har betalt et svindyrt medlemskap i et treningsstudio for å kunne møte sommeren med hevet hode og vaskebrettmage. Andre har slitt ut flere par joggesko for å komme inn i samme bikinistørrelse som i fjor. Her er de beste tipsene til hvordan en dag på stranda kan ende med suksess…

Mørke solbriller

Hva du enn gjør, ikke velg rosa solbriller!

Mange av dagens motebriller er ikke mørke nok. Det er viktig at ingen kan se hva du ser på. Er de for lyse kan det fort bli flaut. Å bli tatt for å glane på det annet kjønn for åpenlyst kan fort gi et "kikker"-stempel.

Dagens avis

Søren! Glemte dagens avis...

Det er praktisk å ha dagens avis hvis man skal sjekke "utvalget" på stranda. En bok går også helt fint. Det man gjør er å peile seg inn på "den utvalgte", legge seg slik til rette at man har klar sikt. Late som om du leser, mens du egentlig kikker over avisen/boken. Obs! Ikke prøv å imponere med tung litteratur! Ingen leser Dostojevskij, Dante eller Hamsun i 25 varmegrader. Prøv heller med Morgan Kane eller lignende.

Låne et barn

Dette er et flørtetriks som fungerer best for gutter. Lån bestekompisen/venninna/søsteren sin unge en dag. De har helt sikkert ikke noe imot å få barnevakt en dag; for deg koster det bare noen is og middag på McDonalds. Jenter er svake for menn som tar forsørgeransvaret alvorlig og tilbringer kvalitetstid sammen med ungene. Ungene er også greie å "skylde" på bare for å få kontakt.

Smøre på ryggen

Joda, dette trikset er gammelt, men det fungerer! Finn et høyt punkt på stranda, og skaff deg et overblikk. Etter en liten rekognoseringsrunde finner du fort ut hvem som trenger å bli smurt på ryggen, og hvem du absolutt ikke bør nærme deg. Still deg ved siden av, begynn med å smøre inn deg selv og kommentér tilfeldig den utvalgtes begynnende rødfarge. For å variere kan du veksle mellom sololje og solkrem. Frekvensen på innsmøring varierer, men vær obs på at lav solfaktor fordrer hyppigere innsmøring. Denne metoden egner seg for begge kjønn.

Strandspill

Alt av strandspill fungerer godt. La badeballen lande ved siden av den utkårede. Det gjør ikke noe om gjenstanden lander oppå den utvalgte, bare den ikke lander på naboen som har tilbrakt hele vinteren på helsestudio og tydeligvis lever på anabole steroider. Dette bare trigger samtalen. Strandspill er dessuten sosialt og skaper muligheter både for deg og kompisene dine.

"Finne" noe

Late som om du finner noe i sanden. Spør om det er hans/hennes. Dette trikset åpner for uante tilnærmingsmåter. Er man god til å holde konversasjonen i gang kan praten vare til langt utpå kvelden.

"Naboen"

Ehhh...? Hvor mye er klokka?

Legg deg godt til rette ved siden av strandas desidert kjekkeste/søteste. Fra denne plasseringen får man førstehåndskunnskap om personen. Spør gjerne om strandlektyren, men ikke forbered deg på dype litterære diskusjoner. De som ser best ut på stranda er som regel ikke de "skarpeste knivene i skuffen". Hold deg oppdatert gjennom kroppsbyggerblader og motemagasiner.

Kombitrikset

Slå sammen flere triks på en gang. For eksempel "naboen" og "strandspill"-knepet. Brett ut strandmadrassen ved siden av vedkommende og invitér han/henne med på volleyballspilling i strandkanten. Her kan man også avansere med "smøre på ryggen"-knepet. Er man i tillegg barnevakt og tilsynelatende har god kontroll over poden begynner dette å bli skikkelig avansert. Kombinasjonene her er mange. Det er bare fantasien som setter en stopper.

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.