Flørt med stil!

Det blir ikke sommer uten en skikkelig flørt. Her får du de beste flørtetipsene:

Av:

Strandlivet krever sine forholdsregler. Noen har betalt et svindyrt medlemskap i et treningsstudio for å kunne møte sommeren med hevet hode og vaskebrettmage. Andre har slitt ut flere par joggesko for å komme inn i samme bikinistørrelse som i fjor. Her er de beste tipsene til hvordan en dag på stranda kan ende med suksess…

Mørke solbriller

Hva du enn gjør, ikke velg rosa solbriller!

Mange av dagens motebriller er ikke mørke nok. Det er viktig at ingen kan se hva du ser på. Er de for lyse kan det fort bli flaut. Å bli tatt for å glane på det annet kjønn for åpenlyst kan fort gi et "kikker"-stempel.

Dagens avis

Søren! Glemte dagens avis...

Det er praktisk å ha dagens avis hvis man skal sjekke "utvalget" på stranda. En bok går også helt fint. Det man gjør er å peile seg inn på "den utvalgte", legge seg slik til rette at man har klar sikt. Late som om du leser, mens du egentlig kikker over avisen/boken. Obs! Ikke prøv å imponere med tung litteratur! Ingen leser Dostojevskij, Dante eller Hamsun i 25 varmegrader. Prøv heller med Morgan Kane eller lignende.

Låne et barn

Dette er et flørtetriks som fungerer best for gutter. Lån bestekompisen/venninna/søsteren sin unge en dag. De har helt sikkert ikke noe imot å få barnevakt en dag; for deg koster det bare noen is og middag på McDonalds. Jenter er svake for menn som tar forsørgeransvaret alvorlig og tilbringer kvalitetstid sammen med ungene. Ungene er også greie å "skylde" på bare for å få kontakt.

Smøre på ryggen

Joda, dette trikset er gammelt, men det fungerer! Finn et høyt punkt på stranda, og skaff deg et overblikk. Etter en liten rekognoseringsrunde finner du fort ut hvem som trenger å bli smurt på ryggen, og hvem du absolutt ikke bør nærme deg. Still deg ved siden av, begynn med å smøre inn deg selv og kommentér tilfeldig den utvalgtes begynnende rødfarge. For å variere kan du veksle mellom sololje og solkrem. Frekvensen på innsmøring varierer, men vær obs på at lav solfaktor fordrer hyppigere innsmøring. Denne metoden egner seg for begge kjønn.

Strandspill

Alt av strandspill fungerer godt. La badeballen lande ved siden av den utkårede. Det gjør ikke noe om gjenstanden lander oppå den utvalgte, bare den ikke lander på naboen som har tilbrakt hele vinteren på helsestudio og tydeligvis lever på anabole steroider. Dette bare trigger samtalen. Strandspill er dessuten sosialt og skaper muligheter både for deg og kompisene dine.

"Finne" noe

Late som om du finner noe i sanden. Spør om det er hans/hennes. Dette trikset åpner for uante tilnærmingsmåter. Er man god til å holde konversasjonen i gang kan praten vare til langt utpå kvelden.

"Naboen"

Ehhh...? Hvor mye er klokka?

Legg deg godt til rette ved siden av strandas desidert kjekkeste/søteste. Fra denne plasseringen får man førstehåndskunnskap om personen. Spør gjerne om strandlektyren, men ikke forbered deg på dype litterære diskusjoner. De som ser best ut på stranda er som regel ikke de "skarpeste knivene i skuffen". Hold deg oppdatert gjennom kroppsbyggerblader og motemagasiner.

Kombitrikset

Slå sammen flere triks på en gang. For eksempel "naboen" og "strandspill"-knepet. Brett ut strandmadrassen ved siden av vedkommende og invitér han/henne med på volleyballspilling i strandkanten. Her kan man også avansere med "smøre på ryggen"-knepet. Er man i tillegg barnevakt og tilsynelatende har god kontroll over poden begynner dette å bli skikkelig avansert. Kombinasjonene her er mange. Det er bare fantasien som setter en stopper.

Kulturstrøm

 • Festivalsjef tar en tredje periode

  Marit Borkenhagen, som har vært festivalsjef for Norsk Litteraturfestival gjennom åtte år i 2019, tar fire nye år i sjefsstolen, skriver Gudbrandsdølen. Blant det som motiverer henne er Lillehammers nye status som Unesco-litteraturby. – Det gir oss flere samarbeidspartnere og vil være med å gjøre Norsk Litteraturfestival i Lillehammer enda viktigere internasjonalt, sier hun til avisen.

  Festivalsjef Marit Borkenhagen
  Foto: Geir Røed / NRK
 • Robyn til Øyafestivalen

  Øyafestivalen slipper sitt tredje stornavn til 2019-utgaven. Fra før av har headlinerartistene The Cure og Karpe blitt sluppet. Den svenske artisten Robyn ga nylig ut albumet «Honey», hennes første på åtte år, og skal i den forbindelse turnere i USA og Europa i 2019, ifølge Variety. Turneen starter i Stavanger og Bergen i februar, og billettene ble revet bort på sekunder, skrev Bergensavisen da billettene ble lagt ut der. NRK P3s musikkanmelder ga albumet «Honey» terningkast 4.

  Robyn
  Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB Tema