Hopp til innhold

Flinke dyr søkes

Har du et kjæledyr som kan et triks? Da må du bli med i Newtons nye nettkonkurransen og sende en film av dyret ditt til oss.   

Hoppekaninen Idefix

Vi i Newton vet det finnes mange flinke og artige dyr rundt i Norge. Nå vil vi gjerne se hvilke triks dyret ditt kan! Film en liten video av kjæledyret ditt og send den til oss. Enten på e-post  til Newton  eller i vanlig brevpost. Da er adressen vår:

Newton, NRK Tyholt, 7005 Trondheim

En tredje mulighet er å laste opp videoen direkte til oss. Vil du gjøre det, går du til siden Søker seervideoer  og følger instruksene.

Du kan filme med vanlig videokamera eller med mobilen din. Og trenger du hjelp, så spør gjerne noen voksne om hvordan det kan gjøres. 

SE UTFORDRING: Kan dyret ditt et triks? Nettkonkurranse på Newton

Senere i høst vil vi kåre en vinner av dyrekonkurransen som vil få en flott premie fra oss i Newton.  

Flere Newton-seere sendte inn videoer av dyrene sine i vår. Men kanskje er dyret ditt ennå flinkere?

Seervideo: Katt som åpner dører

Seervideo: Birøkteren Anker

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters