Normal

Flinke dyr søkes

Har du et kjæledyr som kan et triks? Da må du bli med i Newtons nye nettkonkurransen og sende en film av dyret ditt til oss.   

Hoppekaninen Idefix

Vi i Newton vet det finnes mange flinke og artige dyr rundt i Norge. Nå vil vi gjerne se hvilke triks dyret ditt kan! Film en liten video av kjæledyret ditt og send den til oss. Enten på e-post  til Newton  eller i vanlig brevpost. Da er adressen vår:

Newton, NRK Tyholt, 7005 Trondheim

En tredje mulighet er å laste opp videoen direkte til oss. Vil du gjøre det, går du til siden Søker seervideoer  og følger instruksene.

Du kan filme med vanlig videokamera eller med mobilen din. Og trenger du hjelp, så spør gjerne noen voksne om hvordan det kan gjøres. 

SE UTFORDRING: Kan dyret ditt et triks? Nettkonkurranse på Newton

Senere i høst vil vi kåre en vinner av dyrekonkurransen som vil få en flott premie fra oss i Newton.  

Flere Newton-seere sendte inn videoer av dyrene sine i vår. Men kanskje er dyret ditt ennå flinkere?

Seervideo: Katt som åpner dører

Seervideo: Birøkteren Anker

Kulturstrøm

 • Michael Kors kjøper Versace

  Den amerikanske designeren Michael Kors kjøper det italienske motehuset Gianni Versace for 17,5 milliarder kroner. Prisen for oppkjøpet er 1,83 milliarder euro eller 2,12 milliarder dollar.

 • Oppretter kvensk filmfestival

  Nordnorsk filmsenter ønsker å opprette en filmfestival for kvenskspråklige. Den kvenske filmregissøren Anstein Mikkelsen skal fronte festivalen. Målet er å vise filmer med kvensk tematikk til et større publikum, melder filmsenteret.

 • Tilbakegang for papiraviser

  Papiravisene har en tilbakegang på 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tallene fra Mediebedriftenes Landsforening. Ti papiraviser har fått flere lesere, mens 78 aviser har fått færre. Klassekampen har fått flest nye lesere.

  Papiraviser
  Foto: Kristin Granbo / NRK