NRK Meny
Normal

Syng karaoke med Solveig

Nå kan du prøve deg som karaokesanger. Hør først på versjonen med sang. Spill deretter av versjonen uten sang og syng med den stemmen du har!

Solveig Hareide og Klaus Sonstad

I PLATESTUDIO: Solveig Hareide og Klaus Sonstad er i gang med å spille inn karaokeversjonen av 'Jeg har tenkt'.

Foto: NRK

Visste du at karaokesynging er en populær musikklek i mange land, kanskje spesielt i Japan? Karaoke er god underholdning, og det kan også være en konkurranse.

Det spiller ingen rolle om den som synger har god sangstemme eller ikke, her gjelder det bare å delta og ha det moro!

Karaoke går ut på at den som vil være med, synger sanger de velger fra en liste. Sangeren hører bare musikken, og teksten skal sangeren synge selv, den kommer på skjermen mens sangen spilles.

Solveig og Klaus har vært i platestudio og laget en karaokeversjon av sangen "Jeg har tenkt" som Klaus har laget. Lær deg sangen, og vær med og syng karaoke sammen med Newton!


Slik gjør du det:

1. Spill videoen under, og lytt til sangen med tekst noen ganger for å lære deg den.

VIDEO: "Jeg har tenkt"

2: Spill nå neste video som er sangen uten tekst, og syng med. Teksten får du underveis.

VIDEO: Karaokeversjonen av "Jeg har tenkt"

Ha det gøy, og lykke til!

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).