Hopp til innhold

Fire norske artister til en av verdens viktigste musikkfestivaler

Sigrid, Kygo, Aurora og Alan Walker er alle klare for Coachella-festivalen i april.

2015 Coachella Music And Arts Festival - Weekend 1 - Day 3 Kygo

Dette blir Kygos andre opptreden på Coachella. Her spiller han på festivalen i 2015.

Foto: Rich Fury / Ap

Coachella regnes som en av USAs største og viktigste musikkfestivaler og går av stabelen den 13. april i år.

Etter at festivalen offentliggjorde sitt program for kort tid siden ble det klart at hele fire norske artister skal underholde festivaldeltakerne over to helger i april.

De fire er Kygo, Alan Walker, Sigrid og Aurora. De norske artistene blir å se i april sammen med store navn som Beyoncé, The Weeknd og Eminem, som headliner hver sin kveld.

– Vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg

Sigrid

Sigrid sier at hun lenge har hatt lyst til å spille på Coachella.

Foto: www.nobelpeaceprizeconcert.com

Norske artister har også tidligere spilt på den prestisjetunge festivalen. I 2016 var Matoma, Lemaitre og Lido på plakaten. Kygo, Cashmere Cat og Todd Terje året før der igjen, men fire artister på en gang er mer enn vanlig.

– Coachella er noe jeg har hatt lyst til å spille veldig, veldig lenge, så det at det skjer allerede nå i april, er så kult at jeg ikke vet helt hvor jeg skal gjøre av meg, sier Sigrid via plateselskapet Petroleum til Aftenposten.

– Noe helt spesielt

De første norske artistene som debuterte på festivalen var Turboneger, 120 Days og Datarock i 2008. Thomas Seltzer, bassist i Turboneger, sa i 2016 at festivalen er noe helt spesielt, på både godt og vondt.

– Vi satt og hygget oss med øl og grillmat i skyggen utenfor backstagehuset vårt da selveste David Hasselhoff, fullstendig kanakkas, ble båret forbi av to kvinner som åpenbart var prostituerte og det var der og da jeg bestemte meg for å få meg TV-karriere, sa Seltzer og la til:

– Noe som trekker ned er det særegne amerikanske streithetsregimet som skyldes frykt for å bli saksøkt for alt mulig: Du kan stå der, men ikke der borte, ikke gå på gresset kun på stien, ikke lov å lene seg inntil den stolpen fordi en som gjorde det i fjor ramla og knakk håndleddet og ikke noe sted er dette tydeligere enn på Coachella.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor