NRK Meny
Normal

Finansministeren snakker ut i Grosvold

Det splitter nye forslaget til neste års statsbudsjett har skapt store reaksjoner, både positive og negative. I fredagens Grosvold snakker finansminister Kristin Halvorsen ut om statsbudsjettet.

Kristin Halvorsen
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Se hele Grosvold 05.10.07 (fra kl. 21.25)

Finansminister Kristin Halvorsen la i dag frem forslag til neste års statsbudsjett , der hun blant annet gir høy prioritet til helse og jernbane. Deler av opposisjonen slakter forslaget, og mener at det blant annet er en skandale for forskningen. I flere uker har Halvorsen måttet forholde seg taus til alle spekulasjoner, nå kan hun endelig snakke ut. Det gjør hun hos Anne Grosvold fredag kveld.

Uflaks

Ståle Fredriksen har skrevet boka "Uflaks". Etter mange år som lege har han sett seg lei på rådene vi dynges ned i for å kontrollere helsen vår. Vår egen påvirkningsmulighet er minimal, sier han. Den viktigste grunnen til sykdom er uflaks, det hjelper lite at vi gjør alle de "riktige" tingene. I fredagens Grosvold får vi høre mer om temaet.

Peter Pan

Henning Kvitnes

Henning Kvitnes

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Frank Kjosås (26) og Ulrikke Hansen Døvigen (36) spiller Peter Pan og Wendy Darling i Det Norske Teatrets store Peter Pan-oppsetning som har premiere på teaterets hovedscene førstkommende torsdag. Kjosås gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2006, og er for tiden aktuell i filmen ”5 løgner”. Ulrikke Hansen Døvigen har teaterutdannelse fra London, og har blant annet spilt i ”37 ½” og ”Marias menn”. Begge to kommer på besøk i studio for å fortelle om teatersatsingen.

Henning Kvitnes

Med sin tyvende plate opplevde Henning Kvitnes (49) å gå rett til topps på VG-lista, for første gang i sitt 30 år lange artistliv. Med albumet ”Stemmer i gresset” sier han at han ”setter strek” som solo-artist. Det som kan være hans siste plate, er i følge Kvitnes selv, og flere av kritikerne, hans aller beste. I Grosvold kommer han for å spille radiohiten ”Sånne som oss”.

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill
    Foto: Omar Sejnæs / NRK
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.