Vant Gullbjørnen på første forsøk

- Dette er for Peru. Dette er for vårt land, sa regissør Claudia Llosa da hun mottok gullbjørnen.

Regissør Claudia Llosa

Regissør Claudia Llosa regisserte filmen som vant gullbjørnen for beste film på Berlins internasjonale filmfestival.

Foto: MICHAEL KAPPELER / AFP

Scene fra filmen 'The Milk Of Sorrow'

Fra en scene i filmen 'La teta asustada - The Milk Of Sorrow'

Foto: Anonymous / AP

Den peruanske filmen «La teta asustada -The Milk of Sorrow» vant gullbjørnen da den ble kåret til beste film på filmfestivalen i Berlin lørdag kveld.

Den spansk-peruanske produksjonen handler om en mor og barnet hun fikk etter å ha blitt voldtatt mens geriljakrigene herjet i Peru på 80- og 90-tallet.

Første gang for Peru

Det er 59. gang den internasjonale internasjonale filmfestivalen arrangeres i Berlin . Men det er første gangen en film fra Peru er med i hoveddelen av festivalen, og filmen er dermed også den første peruanske filmen som tar med seg den gjeveste prisen fra Berlin.

Regissøren takket sin mor og alle kvinner da hun mottok prisen, før hun sang en av sangene fra filmen på sitt eget morsmål, quencha.

LES OGSÅ: Nord vant pris i Berlin

Hedret med sølvbjørnen

Sølvbjørnen, den nest gjeveste prisen ble delt mellom den Uruguayske filmen «Gigante» og det tyske bidraget «Alle Anderen».

Beste kvinnelige skuespiller ble Birgit Minichmayr, for sin rolle i filmen «Alle Anderen».

Sotigui Kouyate ble kåret til beste mannlige skuespiller for sin rolle i filmen «London River». Denne filmen handler om en far som leter etter sin sønn i timene etter terrorbombene i London i 2005 .

Sotigui Kouyate fra Mali vinner Sølvbjørnen for beste mannlige hovedrolle

Sotigui Kouyate fra Mali vant Sølvbjørnen for beste mannlige hovedrolle i filmen «London River».

Foto: MICHAEL KAPPELER / AFP

Kulturstrøm

  • «Norsk» James Bond-film lanseres

    Tittelen og skuespillerne i James Bond-filmen som delvis er spilt inn i Nittedal i Akershus, blir offentliggjort torsdag på et «ikonisk 007-sted». Filmen er den 25. om verdens mest berømte etterretningsagent.

  • Advarer mot TV-titting for babyer

    Babyer under ett år bør ikke se på elektroniske skjermer i det hele tatt, anbefaler Verdens helseorganisasjon (WHO). Barn under fem år bør unngå passiv skjermtitting i mer enn én time daglig. Det er første gang FN-organisasjonen mener noe om hvor mye småbarn bør se på TV eller andre skjermer.