Hopp til innhold

Fikk Hollywood-kontrakt etter viral skrekkfilm

Den virale kortfilmen «Lights Out» skremte vettet av flere millioner. Svenskene som lagde den ble nedringt av Hollywood, og har nå fått lage en helaftens skrekkfilm.

Den korte spøkelsesfilmen «Lights Out» ble en viral verdenshit. Og tre år senere er kortfilmen nå utvidet til å bli en helaftens spillefilm.

Les anmeldelsen av filmen her

Har du også sett disse videoene fra NRK?

Det internasjonale plystremiljøet er samlet i Japan for å kåre verdens beste plystrer. 50 deltakere fra hele verden kjemper om å ta hjem vinnertroféet
Særinger? Nerder? Er Cosplay-folket bare rare eksentrikere eller handler det om mer enn det øyet ser?
Melania Trump blir beskyldt for å ha stjålet elementer fra talen Michelle Obama holdt i 2008. Her er de mest sammenfallende delene a talen lagt oppå hverandre.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP