NRK Meny
Normal

Feriehjelp i Roma

Kan noen tipse om et bra mellomklasse-hotell i Roma?

Colosseum i Roma
Foto: ANDREW MEDICHIN / AP

I en stor by som Roma, kan det være greit å få tips til gode steder å bo. Her kan du finne lytternes tips om hotell de har bodd på, og vært fornøyde med. Spørsmålet fra vår lytter var dette: Kan noen hjelpe/tipse meg om et bra mellomklasse-hotell i gamlebyen i Roma til en ikke altfor dyr penge?

Vi har fått inn mange svar, og her er noen av dem:

- Min mann og jeg besøkte Roma i vår og bodde på Hotel Colosseum. Det låg like ved Colosseum og hadde en nydelig takterrasse. En kan bestille rom via Internett, og det er bare å søke på Hotel Colosseum Rome.

- Jeg har vært i Roma flere ganger. Bor på Hotel Coloseum. Derfra har du gangavstand til alle severdigheter. Fint gammelt hotell med takterrasse i et rolig strøk. Send mail og forhandle direkte med hotellet. Stor forskjell på prisene i Roma om du bestiller i sesongen eller utenom. Jeg tror at hotellene er klar over at det er for lite hotellrom i forhold til turister. Slik virket det når jeg gikk fra hotell til hotell i Roma og spurte etter tilgjenglighet og pris.

- Hei! Eg høyrde på Ryk og reis i dag der det var etterlyst eit billeg hotell i Roma. For 6 år sidan vitja me Roma og budde då på eit lite hotell som var svært sentralt. Hotellet var då under oppussing, men om det er dyrt eller billeg er vanskeleg å seie. Det var i alle fall veldig greitt der og gangavstand til gamle severdigheiter. eks. 7 minutt til Colosseum. Hotell og adresse: Hotel Grifo, Via Del Boschetto, 144-00184 Roma, Tlf.:06-4871395.

- Hørte på bilradioen i dag 21. januar at en innringer ønsker et billig og godt hotell i gamlebyen i Roma. Eg kan anbefale følgende hotell: www.inparione.com/english_site/struttura.htm

Overnatting for dobbeltrom 130 euro pr. natt.

- Hei! Jeg kan anbefale rimelig hotell i Roma. Dette er et klosterhotell (ikke i et kloster), rimelig og enkel men god standard (delvis nyoppusset). Dobbeltrom med bad ca. kr. 800,- pr natt inkl. frokost, for ca. 1 1/2 år siden. Svært sentralt, ca. 10 min. til Colosseum og alt det andre som ligger i nærhet av det. ca. 2 1/2 til 3 km. til St. Peterskirken, trappen, fontenen og sentralbanestasjon. Dette er gangavstand. E-post sendes til: info@klosterresor.nu (Sverige) så får de alle opplysninger. Det beste med å bo der var at du kan nå svært mange ting på kort tid, og så gå tilbake til hotellet for å hvile for å ta en ny runde.

- Bodde sommeren 2005 på Hotel Bianca i Via Volturno 48, som ligger like ved den store togterminalen. Det var sentralt, både i gåavstand til mange severdigheter, til buss, metro og tog. Ser av hjemmesiden at prisene ligger på ca 120€ i dag. Enkelt, men greit og hyggelig, synes jeg.

- Hørte akkurat at noen ønsket navn på mellompris hotell i Roma. Vi har bodd på 2 hoteller. De lå meget sentralt i byen, grei pris og helt OK standard. Hotellene heter Hotel Arenula og Hotel Esmeralda

- Se på  www.youthhostelrome.com . Der får du rom fra 10 Euro og oppover. Men, Italia er dyrt, samme hvor du reiser. Roma, Venezia og Milano er de dyreste byene.

- Vi var i Roma høsten 2006. Vi bodde på et hotell som heter Albergo De Sole, som lå 20 meter fra Campo De Fiori. Hotellet har egen nettside. De hadde rom til ca. 1000 kroner pr. natt for 2 personer.

- Ryk og reis ønsket tips om et mellomklasse-hotell i Roma. Jet foreslår Hotel Navona. Det er et hotell, drevet av en australsk familie. Rom med bad. Ligger fint til, bare ett minutts spasertur fra Piazza Navona. Jeg har bodd der, og det var både billg og greit.  

Ryk og reis NRK P1