Hopp til innhold

Espen Lind og Bjarte Tjøstheim klare for «Jesus Christ Superstar»

Låtskriver og musiker Espen Lind og humorist Bjarte Tjøstheim blir å se på Folketeaterets oppsetning av «Jesus Christ Superstar» til høsten.

Hovedrollene i Jesus Christ Superstar

Denne gjengen skal spille hovedrollene i Jesus Christ Superstar på Folketeateret til høsten. Fra venstre Bjarte Tjøstheim, Jeppe Beck Laursen, Magnus Grønneberg, Ingrid Helene Håvik, Aksel Hennie, Espen Lind, Frode Winther og Jonas Hoff Oftebro.

Foto: Javad Parsa / NTB

Folketeateret går i dag ut med hvilke artister og skuespillere som er klare for oppsetningen av Jesus Christ Superstar til høsten. For flere av dem er musikal en helt ny sjanger.

Forrige uke ble det kjent at Aksel Hennie skal spille rollen som Jesus.

Aksel Hennie skal spille Jesus i Jesus Chris superstar på folketeatret

Aksel Hennie skal spille Jesus i Jesus Chris superstar på Folketeateret

Espen Lind, for tiden aktuell som dommer i TV-programmet «The Voice» spiller rollen som Pontius Pilatus.

Dette blir noe nytt for meg. Og jeg går til rollen med skrekkblandet fryd. Jeg er godt vant med å stå på scenen, men å skulle drive med skuespill sammen med skuespillere, har jeg aldri gjort før, sier Lind.

Espen Lind

Espen Lind skal spille Pontius Pilatus.

Foto: Javad Parsa / NTB

Lind slo gjennom som musiker på 90-tallet og har gitt ut flere album. Han jobber også som låtskriver og produsent for verdensstjerner som Beyoncé og Taylor Swift.

Nå gleder han seg til å spille mannen som dømte Jesus til døden.

– Pontius Pilatus er en figur som kanskje har fått et litt dårlig rykte. Men musikalen peker på at han kanskje ble presset til å gjøre noe han egentlig ikke ville gjøre. Og det synes jeg er interessant.

Fra Radioresepsjonen til Kong Herodes

Kong Herodes blir portrettert av Bjarte Tjøstheim. Tjøstheim er for mange kjent fra radioprogrammet Radioresepsjonen på NRK og humorpodkasten Papaya.

Tjøstheim er prestesønn, og mener derfor det var naturlig at han ble spurt.

– Jeg føler jeg er med å føre en tradisjon videre. Alice Cooper er også prestesønn, og har spilt Herodes. Og nå skal også jeg få lov til å gjøre det.

Bjarte Tjøstheim

Bjarte Tjøstheim er klar til å følge i Alice Coopers fotspor og spille kong Herodes.

Foto: Javad Parsa / NTB

Nå venter timer hos sangpedagog før prøvene starter i juni. Og komikeren har foreløpig lave skuldre.

– Jeg har foreløpig valgt å legge all angst og frykt til side. Så akkurat nå er det bare pur glede. Og så henter jeg fram angsten når det begynner å nærme seg premieren i slutten av august.

Kontroversiell musikal

Jesus Christ Superstar er en britisk musikal med musikk av Andrew Lloyd Webber og tekst av Tim Rice.

Den ble først utgitt på plate i 1970 og har siden vært spilt på scener over hele verden.

Da musikalen kom ut, ble den sett på som kontroversiell fordi historien ble fortalt gjennom Judas, disippelen som svek Jesus, øyne.

Jeppe Bech Laursen

Jeppe Beck Laursen har spilt mye teater, men det blir første gang han skal gjøre en ren musikal. Han satser på at bakgrunnen fra Sølvguttene skal komme godt med.

Foto: Javad Parsa / NTB

Men det gjør hele historien mer interessant, mener skuespiller Jeppe Beck Laursen, som skal spille Judas i oppsetningen.

– Det blir spennende å spille en av verdens mest omtalte, og kanskje forhatte, personer. men jeg synes det er spennende at historien fokuserer på mennesket Judas, og ikke myten, sier Laursen.

Ville ha et stjernelag

Flere av dem som har bærende roller har erfaring med å stå på scenen, enten som skuespiller eller artist, men liten eller ingen erfaring fra musikal.

Blant annet skal Ingrid Håvik fra Highasakite spille Maria Magdalena, Jonas Oftebro skal spille Peter, mens artist Magnus Grønneberg skal spille ypperstepresten Kaifas.

PR- og markedssjef i produsenten Scenekvelder, Birgitte Fagstad, sier dette har vært bevisst casting.

– Jesus Christ Superstar er på mange måter artistenes musikal. Og da må vi ha med det beste stjernelaget.

Hun sier de var på jakt etter scenevante utøvere, og at alle som skal stå på scenen har vært gjennom mange prøver før de har blitt valgt ut. Men hun lover også plass for etablerte og utdannede musikalartister.

– Nå har vi bare sluppet et knippe av rollene. Senere blir også ensemblet presentert, og der vil det være en flott gjeng som har utdanning.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.