Hopp til innhold

Espen Eckbo alvorlig skadd i frontkollisjon

TV-komikeren skulle gå Marcialonga, men endte på sykehus med brudd i ryggen. – Operasjonen var vellykket, og han er ved godt mot, opplyser Eckbos produksjonsselskap.

Bilde fra ulykkesstedet til Espen Eckbo

SKJEDDE FREDAG: Espen Eckbo (42) har brukket ryggen i en dramatisk bilulykke i Italia.

Foto: Berufsfeuerwehr/Scanpix

Fredag var komiker og TVNorge-programleder Espen Eckbo involvert i en frontkollisjon i Italia, opplyser SBS Discovery i en pressemelding mandag.

Eckbo var i Italia for å gå Marcialonga-skirennet da bilen han satt i ble involvert i en frontkollisjon. Komikeren fikk konstatert brudd i ryggen og ble operert i helgen.

Ifølge VG skjedde ulykken i Trento-provinsen, der skiløpet arrangeres.

– Det var en dramatisk ulykke, men heldigvis ser det ut til at det kommer til å gå bra med Espen, uttaler Aleksander Herresthal i Eckbos produksjonsselskap Seefood.

– Vi er letta over at det gikk så bra. Espen er rolig og fattet, og det høres ut som det skal gå bra, sier Herresthal til NRK.

Sov i baksetet

Ifølge avisen Alto Adige kom en bil over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med bilen med de tre nordmennene. En av nordmennene satt og sov i baksetet uten bilbelte, og ble kastet fremover i bilen, skriver avisen.

Vedkommende ble umiddelbart fløyet til sykehus og operert, men det er ikke bekreftet om dette var Espen Eckbo.

– Tre nordmenn ble skadd i bilulykken. To ble lettere skadd, mens han som satt i baksetet, ble alvorlig skadd. Politiet etterforsker nå hvorvidt han i baksetet hadde på seg bilbelte, sier en italiensk politikilde som er kjent med etterforskningen til Nettavisen.

Prosjekter ikke rammet

Aleksander Herresthal forteller til Dagbladet at Eckbo nettopp var ferdig med innspillingen av «Asbjørns julekalender», men at komikeren ikke hadde noen større prosjekter på gang nå. Han forteller at ingen av Eckbos prosjekter vil bli berørt av den alvorlige ulykken.

Espen Eckbo ønsker selv ikke å kommentere ulykken, og ber om ro.

De to andre nordmennene i bilen skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader.

Espen Eckbo

OPERERT: Komiker Espen Eckbo pådro seg brudd i ryggen og ble operert i helga.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kulturstrøm

 • Monet-maleri under hammeren

  Claude Monets maleri «Le Grand Canal» ble solgt for 56 millioner dollar – over en halv milliard norske kroner – på Sotheby's i New York.

  Maleriet er ett av flere verk den franske kunstneren malte fra Venezia tidlig på 1900-tallet. Salget av «Le Grand Canal» gjør det til det dyreste av Monets Venezia-verk.

  Claude Monet-maleriet Le Grand Canal
  Foto: NIKLAS HALLE'N / AFP
 • Zelenskyj talte til Cannes-festivalen

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte via video til filmfestivalen i Cannes, som opna tysdag.

  – Til slutt vil hatet forsvinne, og diktatorane vil døy, sa han i den overraskande talen under opninga av den 75. filmfestivalen i Palais des Festivals i Cannes.

  I talen refererte han til makta av filmen under andre verdskrig, og han nemnde spesifikt Charlie Chaplins film «Diktatoren», som gjorde narr av nazileiaren Adolf Hitler.

  – Vi treng ein ny Chaplin i dag for å bevise at filmen ikkje har mista stemma si, sa han i talen, som han fekk ståande applaus for.

  Krigen i Ukraina blir eit dominerande tema på festivalen, og ein dag er reservert for ukrainske filmskaparar. Dokumentarfilmen «Mariupolis 2» av den litauiske filmskaparen Mantas Kvedaravicius som vart drepe av russiske styrkar i april, blir vist spesielt. (NTB)

  Volodymyr Zelenskyj taler til filmfestivalen i Cannes 17. mai 2022
  Foto: Vianney Le Caer / AP