NRK Meny
Normal

Espen Eckbo alvorlig skadd i frontkollisjon

TV-komikeren skulle gå Marcialonga, men endte på sykehus med brudd i ryggen. – Operasjonen var vellykket, og han er ved godt mot, opplyser Eckbos produksjonsselskap.

Bilde fra ulykkesstedet til Espen Eckbo

SKJEDDE FREDAG: Espen Eckbo (42) har brukket ryggen i en dramatisk bilulykke i Italia.

Foto: Berufsfeuerwehr/Scanpix

Fredag var komiker og TVNorge-programleder Espen Eckbo involvert i en frontkollisjon i Italia, opplyser SBS Discovery i en pressemelding mandag.

Eckbo var i Italia for å gå Marcialonga-skirennet da bilen han satt i ble involvert i en frontkollisjon. Komikeren fikk konstatert brudd i ryggen og ble operert i helgen.

Ifølge VG skjedde ulykken i Trento-provinsen, der skiløpet arrangeres.

– Det var en dramatisk ulykke, men heldigvis ser det ut til at det kommer til å gå bra med Espen, uttaler Aleksander Herresthal i Eckbos produksjonsselskap Seefood.

– Vi er letta over at det gikk så bra. Espen er rolig og fattet, og det høres ut som det skal gå bra, sier Herresthal til NRK.

Sov i baksetet

Ifølge avisen Alto Adige kom en bil over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med bilen med de tre nordmennene. En av nordmennene satt og sov i baksetet uten bilbelte, og ble kastet fremover i bilen, skriver avisen.

Vedkommende ble umiddelbart fløyet til sykehus og operert, men det er ikke bekreftet om dette var Espen Eckbo.

– Tre nordmenn ble skadd i bilulykken. To ble lettere skadd, mens han som satt i baksetet, ble alvorlig skadd. Politiet etterforsker nå hvorvidt han i baksetet hadde på seg bilbelte, sier en italiensk politikilde som er kjent med etterforskningen til Nettavisen.

Prosjekter ikke rammet

Aleksander Herresthal forteller til Dagbladet at Eckbo nettopp var ferdig med innspillingen av «Asbjørns julekalender», men at komikeren ikke hadde noen større prosjekter på gang nå. Han forteller at ingen av Eckbos prosjekter vil bli berørt av den alvorlige ulykken.

Espen Eckbo ønsker selv ikke å kommentere ulykken, og ber om ro.

De to andre nordmennene i bilen skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader.

Espen Eckbo

OPERERT: Komiker Espen Eckbo pådro seg brudd i ryggen og ble operert i helga.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Flere kulturnyheter