NRK Meny
Normal

Spill HerreKabal

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kalde og regnfulle sommerdager? Nada problema - HerreKabalen er her! Klikk i bildet over for å starte.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at det mest brukte Windows-programmet er Kabal. Denne lille perlen har hjulpet norske arbeidstagere med å få tiden til å gå i årevis, men den insisterer dessverre på at reglene følges til punkt og prikke.

Fanteri

For Herrer er det slett ikke fremmed å 'hjelpe' kabalen til å gå opp ved å tøye reglene litt, f.eks. ved å titte på de kortene som ligger med baksiden opp.

Dette er akseptert adferd langt utenfor Herrenes rekker - blant annet synger Janis Ian om å 'cheat ourselves at Solitaire' i sin store hit 'At Seventeen'.

Carte Blanche

Hittil har det vært plent umulig å jukse når man legger kabal på PC'en, men nå kan vi tilby en vaskeekte HerreKabal. Reglene og virkemåten er den samme som du kjenner fra før, men en rekke forbedringer gjør det mye enklere å få den til å gå opp:

- Du kan legge kort hvor du vil

- Du kan se verdien på kort som ligger med baksiden opp

- Du kan nappe ut kort som ligger med baksiden opp

- Du kan nappe ut kort fra bunken som du legger opp 3 og 3

I tillegg er det en revolusjonerende 'tryllestav' (engelsk: Magic Wand) som lar deg endre fargen på kortene. Hvis du har en kløver 4 som du trenger å legge på en spar 5, kan du endre den til en ruter 4 istedenfor!

- Kommet for å bli!

Finn og Yan var utilgjengelige for kommentar, men Tormod hilste nyheten med entusiasme. 'Endelig har noen klart å bruke internett til noe nyttig', var hans umiddelbare reaksjon.