Hopp til innhold

Spill HerreKabal

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kalde og regnfulle sommerdager? Nada problema - HerreKabalen er her! Klikk i bildet over for å starte.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at det mest brukte Windows-programmet er Kabal. Denne lille perlen har hjulpet norske arbeidstagere med å få tiden til å gå i årevis, men den insisterer dessverre på at reglene følges til punkt og prikke.

Fanteri

For Herrer er det slett ikke fremmed å 'hjelpe' kabalen til å gå opp ved å tøye reglene litt, f.eks. ved å titte på de kortene som ligger med baksiden opp.

Dette er akseptert adferd langt utenfor Herrenes rekker - blant annet synger Janis Ian om å 'cheat ourselves at Solitaire' i sin store hit 'At Seventeen'.

Carte Blanche

Hittil har det vært plent umulig å jukse når man legger kabal på PC'en, men nå kan vi tilby en vaskeekte HerreKabal. Reglene og virkemåten er den samme som du kjenner fra før, men en rekke forbedringer gjør det mye enklere å få den til å gå opp:

- Du kan legge kort hvor du vil

- Du kan se verdien på kort som ligger med baksiden opp

- Du kan nappe ut kort som ligger med baksiden opp

- Du kan nappe ut kort fra bunken som du legger opp 3 og 3

I tillegg er det en revolusjonerende 'tryllestav' (engelsk: Magic Wand) som lar deg endre fargen på kortene. Hvis du har en kløver 4 som du trenger å legge på en spar 5, kan du endre den til en ruter 4 istedenfor!

- Kommet for å bli!

Finn og Yan var utilgjengelige for kommentar, men Tormod hilste nyheten med entusiasme. 'Endelig har noen klart å bruke internett til noe nyttig', var hans umiddelbare reaksjon.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters