Hopp til innhold

Eksklusiv førpremiere

Hør den eksklusiv førpremiere når Narum spiller på P1-scenen.

Narum

Narum er (fra venstre) Jon Anders Narum, Benedikte Narum Jenssen og Lars Christian Narum.

Foto: Marcel Lelienhof

Narum: «Samma hen du fær»

Narums første album «Samma hen du fær».

Foto: Plateomslag

Mandag 22. november gir Narum ut sin nye plate. Deretter legger bandet ut på turné, men starter med en eksklusiv konsert på P1-scenen i NRKs Studio 19 i Oslo torsdag 25. november.

Konserten kan du høre i P1-scenen på NRK P1 fredag 26. november fra klokka 23.

I timen før serveres det konsertopptak med Elton John og Leon Russell.

Solgte til gull

Sommeren 2009 var det at søskentrioen Narum slapp debutplata «Samma hen du fær» som solgte til gull og inneholdt radiohits som «Je veit et stelle», «Kjinner håss je smelter litt nå» og tittellåta «Samma hen du fær».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Låtskriver og keyboardist Lars Christian Narum er også med i Hellbillies, men innimellom utgivelse av «Leite etter lykka» og turnevirksomhet har det altså også blitt tid til å spille inn og ferdigstille ei ny plate med Narum.

Umiskjennelig melodiøst

Som på debutplata er det norske tekster på klingende Totendialekt i umiskjennelig melodiøst, vart og litt neddempa musikalsk landskap vi møter Narum, og nå i høst gjør bandet noen få konserter sammen med Hellbillies.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober