NRK Meny
Normal

En drøm om å bli stjerne

I går var det premiere på Oslo Handelsgyms skolerevy "Nasjonen" I flere måneder har eleven jobbet med å få scene, lys, lyd, sketsjer og kostymer klare til den store dagen.

Oslo Handelsgyms skolerevy
Foto: NRK

- " I jula var vi her 24 timer hver dag, så jeg håper dette blir bra" smiler den unge skuespilleren Nathalie Lystad. Hun er en av skuespillerene som skal i ilden denne kvelden. Over hele landet settes det opp revyer på de videregående skolene, og for elevene er dette både en sosial og faglig opptur for elevene. " Her har jeg fått mange gode venner og det er veldig koslig, selv om vi må bruke mye tid på skolen" forteller Lystad før hun må løpe for å varme opp stemmen og ta seg noen slurker vann. Stemningen på bakrommet er elektrisk og både gutter og jenter finner veien til hårspary, mascara og neglelakk. Så dempes lysene.

Aftenposten Aften skolerevyanmelder Aksel Kjær Vidnes ga Oslo Handelsgym terningkast 4 i dagens avis. Les anmeldelsen her:   og se innslaget her

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz