Europeisk satsing fra Chevrolet

Captiva er Chevrolets nye SUV, og også symbolet på merkets satsing i Europa.

Chevrolet Captiva
Foto: Autoindex

Med sin første dieseldrevne SUV mener Chevrolet at de tar sin Europasatsning til et nytt nivå. Captiva skal være skreddersydd for Europeiske veier og for europeiske bilføreres behov. I 2005 økte det amerikanske merket sitt Europasalg med  hele 26 prosent, og de regner med at den nye SUVen vil være med på å øke salget ytterligere.

Tre motoralternativer

Chevrolet Captiva
Foto: Autoindex, Peter Boudestein

Bilen kommer med tre motoralternativer: En toliters tubodiesel med 150 hestekrefter, en firesylindret bensinmotor på 2,4 liter og 3,2-liters V6. Den minste bensinmotoren leverer 142 hestekrefter ved 5.200 omdreininger, mens V6-en yter 225 hk ved 6.000.

SUVen er av det kompakte slaget og måler 4, 64 cm i lengden, 1, 85 i bredden og er 1, 73 høy. Men til tross for relativ liten størrelse kan man få bilen levert med sju seter. Eller fem om man heller ønsker det.

17" hjul

Chevrolet Captiva
Foto: Autoindex, Peter Boudestein

Captivaen kan fåes både med to- og firehjulsdrift. På sistnevnte er ventilerte disk-bremser standard. Diesel- og den minste bensinvarianten ruller på 16” hjul mens varianten med V6-motor under panseret er utstyrt med fire 17-tommere.

Genova Motor Show får gleden av å vise fram denne bilen for første gang i begynnelsen av mars, og ifølge Chevrolet vil den være klar for butikkene en gang i juni.

Kulturstrøm

 • Taj Mahal gjenåpnes

  Taj Mahal og flere skoler i India gjenåpnes, tross sterkt økende koronasmitte i landet. Det melder AFP. Mandag registrerte landet 87.000 nye smittetilfeller, og 1130 koronadødsfall på 24 timer. India har registrert nær 5,5 millioner smittetilfeller.

  Taj Mahal
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hedda-dryss over Det Norske Teatret

  Det Norske Teatret kapret nær alle de viktigste prisene under årets Heddapris-tildeling søndag, for både beste forestilling, beste mannlige og kvinnelig hovedrolle, beste regi, beste scenetekst og beste mannlige medrolle. Heddaprisen deles ut årlig.

  Heddaprisen 2020
  Foto: Stephan Mehl/riksteatret / NTB