Eminem kritiseres for voldtekts-humor

Eminem rapper om voldtekt i sin nye låt. – En gammel mann som truer unge kvinner, svarer Iggy Azalea.

Eminem på scenen

Dette er ikke en sak skrevet i 1999. Eminem er på ny ute med leppen, denne gangen mot Iggy Azalea.

Foto: PIERRE ANDRIEU / Afp

Hiphopartisten Eminem er i hardt vær. Igjen.

Forrige uke kom sangen «Shady Cxvpher», der han snakker om å slå Lana Del Rey i fjeset to ganger. Nå er det Iggy Azalea Eminem går verbalt løs på.

Den kjente artisten bak de følsomme hitsene Mockingbird og Lose Yourself har nå kommet ut med en ny låt, der han blant annet rapper linjene:

«So what’s it gon’ be? / Put that shit away Iggy / You don’t wanna blow that rape whistle on me».

Det har ikke falt i god jord hos Azalea, som i går ettermiddag norsk tid skrev på Twitter at hun var mer interessert i unge kvinner som tjener penger enn gamle menn som truer kvinner for underholdningens skyld.

«Min 14 år gamle bror er den største Eminem-tilhengeren og nå har artisten han beundret sagt at han vil voldta meg. Bra!», fortsetter hun ironisk.

Iggy Azalea

Iggy Azalea fikk en kometkarriere da hun og Ariana Grande stod for en av årets sommerhits med «Problem».

Foto: Paul A. Hebert / Ap

Azalea har dette året virkelig markert seg i musikkverden, hvis debutalbum New Classic har ligget på VG-lista i 16 strake uker.

SE OGSÅ: Eminems låt «Vegas» (ekstern lenke).

– Stakkarslig PR-stunt

Musikkjournalist og forfatter av boken Bullshitfilteret, Oda Faremo Lindholm, er opprørt over Eminems bemerkninger.

–Det er trist at folk går så langt til å normalisere voldtektshumor for å få oppmerksomhet. Det skal man ikke ta lett på, sier hun.

Hun kaller det for «verdens mest stakkarslige PR-stunt».

– Hvis han går etter den «all PR er god PR»-regelen lykkes han jo, sier hun, og tror samtidig ikke at dette er en reell trussel.

– Han er en desperat, ganske irrelevant artist som bare higer etter oppmerksomhet, sier hun.

Med Iggy Azaleas svar får han det han vil ha, mener hun – en offentlig «beef» (krangel) med en som er mye mer relevant enn det han er.

Bygget karriere på krangling

Men det er ikke noe nytt at Eminem, eller Marshall Mathers som han egentlig heter, er ufin i munnen. Journalist i Dagens Næringsliv og hiphop-ekspert Øyvind Holen, forteller at Eminem nettopp har bygget karrieren sin på å slenge med leppen.

– Han tok hiphopbeefen ut i popverden, sier Holen.

Eminem hadde for alvor sitt kommersielle gjennombrudd med platen The Marshall Mathers LP fra 2000. Denne platen inneholder hitlåten «The Real Slim Shady», en låt hvor han hevdet at datidens største popartist Christina Aguilera hadde hatt oralsex med Limp Bizkit-frontfigur Fred Durst og MTV-journalist Carson Daly.

I ettertid verserte rykter om at hun hadde laget svaret «The Real Slim Shady Please Shut Up».

HØR: Christina Aguilera–The Real Slim Shady (ekstern lenke)

– Hadde Iggy Azelea fulgt tradisjonen hadde hun laget en låt på kritikken og ikke gitt et intervju, sier han.

NB! Eminem har til og med fått en egen Wikipedia-side som handler om feidene han har vært i.

Kulturstrøm

 • Historisk rettssak i bokbransjen

  Gyldendal skuldar Jørn Lier Horst for å selje piratkopiar av bøker han har skrive sjølv. Horst er ueinig. I dag starta rettssaka mellom dei to gigantane. Ifølgje Agnes Moxnes, kulturkommentator i NRK, vil dommen ha stor betyding for den som vinn.

 • Sinnataggen tilbake på plass

  Sinnataggen er tilbake i Vigelandsparken, etter at den lille statuen ble utsatt for hærverk natt til tirsdag 6. april. Skulpturen er restaurert og ble tirsdag plassert tilbake på broen i parken, det melder Kulturetaten i Oslo i en pressemelding.

  Sinnataggen på plass igjen
  Foto: Marte Grette, Vigelandsmuseet
 • Festivalen Findings flyttes

  Findings 2021 flyttes til 10. og 11. september, og går av stabelen på Bislett Stadion i Oslo. Den nederlanske artisten Tiësto er første bekreftede artist.