NRK Meny
Normal

Elg i solnedgang

Kongefamilien eller elg i solnedgang?

Hvilken type postkort sender turister i Norge, og hvilke motiver velger de?

Informasjonssjef i Posten Eivind Rossen besøkte Reiseradioen på lørdag.

 

Postkort i Norge
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Mens tyskerne har kongefamilien som sitt favorittmotiv når de sender postkort hjem fra sin ferietur i Norge, har nederlenderne en forkjærlighet for naturen og den norske fjellheimen, forteller Eivind Rossen, informasjonssjef i Posten.

Troll er dessuten en sikker vinner blant turistene.

– Trolltegnere har definitivt en trygg fremtid, slår Rossen fast.

Tørrfisk
Foto: Berit Roald / Scanpix

Norgesrekord

Hvor sendes det flest postkort fra i Norge? Nordkapp, selvfølgelig. Mens Bergen noe overraskende kommer på en god andreplass.

I tillegg er Lofoten, Saltstraumen, Nidarosdomen og polarsirkelsenteret på Saltfjellet populære steder å sende en hilsen hjem til kjente og kjære fra. Polarsirkelsenteret er for øvrig innehavere av Norges største postkasse.

Imponerende nok sendes det faktisk også flere postkort fra Polarsirkelsenteret enn det selges på stedet! Ikke rart de trenger stor postkasse.

Våre favorittmotiver

Når nordmenn så velger å sende en hilsen hjem er det viktigste for oss å fortelle hvor vi er.

Elg i solnedgang må altså vike for Oslo by night.

Nettradio: Hør innslaget her

Kulturstrøm

 • Siste episode er ute

  Siste episode av Westworld sesong to er ute på HBO Nordic. Her kan de sjå reaksjonane til Filmpolitiets redaksjon etter å ha sett episoden. Finalepodcast kjem seinare denne veka.

  Westworld Filmpolitiet
  Foto: Marte Hedenstad / NRK
 • Hør Kari Hilde French i Sommer i P2

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter åtte år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter 8 år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.
 • Silya skriver sanger med ektemannen

  Silya utvidet bandet sitt i anledning utgivelsen av en ny låt med enda et medlem – ektemannen og musikeren Espen Leite på piano. Han var også med på å skrive den. Låta «Bonafide Sinner» beskrives som en jazzhybrid med et eksplosivt og følelsesladet refreng. (NTB)

  Silya med EP-trilogi Silya med EP-trilogi
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix