Hopp til innhold

Egeland utestengt fra Facebook for bilde-deling

Postet ikonisk krigsfoto som strider mot nettsamfunnets retningslinjer om nakenhet.

VIETNAM NAPALM

VERDENSBERØMT: Dette er bildet som gjorde at Tom Egeland fikk Facebook på nakken.

Foto: NICK UT / Ap

I august skrev VG en sak om at Tom Egeland hadde fått slettet et innlegg han hadde lagt ut med krigsbilder på Facebook.

Ett av bildene han la ut er et av tidenes mest ikoniske krigsbilder, tatt i 1972 og viser en ni år gammel naken jente som løper vekk fra napalmregnet under Vietnamkrigen - et bilde Associated Press sin fotograf Nick Ut vant en Pulitzer-pris for.

Men på grunn av nakenhet er bildet i strid med Facebook sine retningslinjer.

Delte sak om «Napalmjenta»

Nå, etter å ha delt en sak i Dagsavisen der avisen har intervjuet jenta, Kim Phuc, er Egeland stengt ute av nettsamfunnet i 24 timer, melder Kampanje.

Han ble nemlig møtt med denne meldingen på Facebook da han prøvde å oppdatere statusen sin:

Laster Twitter-innhold

– Håpløse retningslinjer

Tom Egeland

Tom Egeland.

Foto: privat

Til nettstedet forteller Egeland at han de siste ukene har vurdert å slette Facebook-profilen sin.

– Det syns jeg er beklagelig og alvorlig fordi det jo viser hvor håpløs Facebooks praktisering av dette regelverket er. Ikke bare sletter de fotografiet, de sletter også den kritiske samfunnsdebatt og den kritikk mot Facebooks praktisering av eget regelverk, sier han.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.