NRK Meny
Normal

Drakk for over 20.000

Iron Maiden reagerte ikke på alkoholprisene og sparte ikke tusenlappene dagen før konserten i Norge.

Iron Maiden i Bergen

Bruce Dickinson og Iron Maiden på scenen i Bergen.

Foto: Aleksander Vallestad

Iron Maiden, og trolig det som må ha vært store deler av mannskapet rundt bandets turné, drakk for over 20.000 kroner, dagen før konserten på Koengen i Bergen i forrige uke.

Beklaget seg

Bare dager før hadde Maiden-vokalist Bruce Dickinson beklaget seg over at billettprisene var for høye, og at billettbyråene tok for høye honorarer.

Men bandet har trolig nokså fete inntekter av konsertene sjøl også.

I følge Bergens Tidene var bandet på Finnegans Irish Pub dagen før konserten på Koengen og drakk 20.109 kroner.

Rockerne helte i seg blant annet 78 pint med Guinness, 32 Heineken fatøl, 57 Hansa-øl, 27 Slippery Nipple-shots - og syv Olden Boble Naturell, skriver avisa.

- Ganske mange

- Med band og crew var de jo ganske mange, spesielt mandagen, og det var den eneste dagen hvor all drikken ble satt på samme regning. Ellers betalte de hver for seg, sier bartender Fredrik Larsen til avisa.

- De drakk seg ikke snydens, slik mange nordmenn gjør. De var hyggelige og hadde kontroll hele tiden, sier han videre.

Kulturstrøm

  • Forsvaret kutter i musikken

    Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

    Forsvarets musikk Harstad
    Foto: Nils Mehren
  • Romanfiguren Elling med dikt-debut

    Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg er aktuelle med samlingen «Leilighetsdikt for hjemløse», melder Cappelen Damm. Diktene er lagt i munnen på de to romanpersonene Elling og Alfons Jørgensen. Bøkene om Elling danner utgangspunkt for flere filmer, samt teaterstykker som settes opp i mange land.