Hopp til innhold

Iron Maiden-vokalist gir Djibouti flyhjelp

Bruce Dickinson skal hjelpe det fattige afrikanske landet å starte flyselskap.

Bruce Dickinson

FLYELSKER: Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson har jobbet som kommersiell pilot.

Dickinson er grunnlegger av selskapet Cardiff Aviation, som tilbyr flygeropplæring og vedlikehold av fly.

Nå ønsker han å gjenopplive Djibouti som flynasjon, skriver Wales Online.

– Djiboutis plassering gjør det til det perfekte knutepunkt for trafikk fra Europa, Midtøsten og Asia til Afrika, sier Bruce Dickinson.

Vil bygge flyplasser og drive flyselskap

Bruce Dickinson

SLIK ER HAN KJENT: Som frontfigur i rockebandet Iron Maiden.

Foto: PUNIT PARANJPE / REUTERS

Den lidenskapelig flyopptatte Iron Maiden-vokalisten vil derfor bygge to nye internasjonale flyplasser i det østafrikanske landet.

Han ønsker også å få det statlige selskapet Air Djibouti, som eksisterte fra 1963 til 2002, på beina igjen.

– Cardiff Aviation vil hjelpe Djibouti å bli en spydspiss for vekst i en region med enormt potensial, sier Dickinson ifølge Wales Online.

LES OGSÅ:

Djibouti
Iron Maiden-vokalist fløy soloshow på Værnes

DEBUTERTE SOLO: Bruce Dickinson debuterte med sitt første flyshow på Værnes i juni 2014. Se video.

Planene ble skrinlagt, men nå kommer han likevel til Kristiansand for å holde foredrag.

– WE GOTTA FIX THIS: Det sa Bruce Dickinson da han ringte Flynonstop-gründer Espen Hennig-Olsen etter selskapet hadde gått konkurs i 2014.

Det er ikke hver dag sølv-vinneren fra OL Bartosz Piasecki møter en av verdens største rockestjerner til duell. Kampen mot Bruce Dickinson fra Iron Maiden ble tøffere enn ventet. Reporter: Dang Trinh, foto/redigering: Heidi Fjørtoft Klokk

EN GARDE: I 2013 møtte OL-sølvvinner Bartosz Piasecki en av verdens største rockestjerner til duell. Se fektekampen mellom den norske fekteren og Bruce Dickinson.

Steve Harris og Dave Murray

BLE LURT AV THORESEN: Se Steve Harris og Dave Murray fra Iron Maiden bli lurt av Espen Thoresens forhåndsinnspilte spørsmål i dette innslaget fra XLTV fra 1998.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter