Iron Maiden-vokalist gir Djibouti flyhjelp

Bruce Dickinson skal hjelpe det fattige afrikanske landet å starte flyselskap.

Bruce Dickinson

FLYELSKER: Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson har jobbet som kommersiell pilot.

Dickinson er grunnlegger av selskapet Cardiff Aviation, som tilbyr flygeropplæring og vedlikehold av fly.

Nå ønsker han å gjenopplive Djibouti som flynasjon, skriver Wales Online.

– Djiboutis plassering gjør det til det perfekte knutepunkt for trafikk fra Europa, Midtøsten og Asia til Afrika, sier Bruce Dickinson.

Vil bygge flyplasser og drive flyselskap

Bruce Dickinson

SLIK ER HAN KJENT: Som frontfigur i rockebandet Iron Maiden.

Foto: PUNIT PARANJPE / REUTERS

Den lidenskapelig flyopptatte Iron Maiden-vokalisten vil derfor bygge to nye internasjonale flyplasser i det østafrikanske landet.

Han ønsker også å få det statlige selskapet Air Djibouti, som eksisterte fra 1963 til 2002, på beina igjen.

– Cardiff Aviation vil hjelpe Djibouti å bli en spydspiss for vekst i en region med enormt potensial, sier Dickinson ifølge Wales Online.

LES OGSÅ:

Djibouti
Iron Maiden-vokalist fløy soloshow på Værnes

DEBUTERTE SOLO: Bruce Dickinson debuterte med sitt første flyshow på Værnes i juni 2014. Se video.

Planene ble skrinlagt, men nå kommer han likevel til Kristiansand for å holde foredrag.

– WE GOTTA FIX THIS: Det sa Bruce Dickinson da han ringte Flynonstop-gründer Espen Hennig-Olsen etter selskapet hadde gått konkurs i 2014.

Det er ikke hver dag sølv-vinneren fra OL Bartosz Piasecki møter en av verdens største rockestjerner til duell. Kampen mot Bruce Dickinson fra Iron Maiden ble tøffere enn ventet. Reporter: Dang Trinh, foto/redigering: Heidi Fjørtoft Klokk

EN GARDE: I 2013 møtte OL-sølvvinner Bartosz Piasecki en av verdens største rockestjerner til duell. Se fektekampen mellom den norske fekteren og Bruce Dickinson.

Steve Harris og Dave Murray

BLE LURT AV THORESEN: Se Steve Harris og Dave Murray fra Iron Maiden bli lurt av Espen Thoresens forhåndsinnspilte spørsmål i dette innslaget fra XLTV fra 1998.

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP