NRK Meny
Normal

Døde etter hopp under metal-festival

Den svenske 22-åringen døde i går kveld. Politiet måtte hindre flere i å gjenta hoppet.

Metaltown

VED VANNET: Metal-festivalen Metaltown arrangeres rett ved en elv i Gøteborg. Mange benyttet anledning til å hoppe fra bruen rett i nærheten. For én gikk det tragisk galt. (Bildet er fra fjorårets festival.)

Foto: Festivalinfo.se / Marcus Österberg

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 

Les også: Stupte 30 meter under metal-festival

Natt til søndag var det minst tre personer som hoppet ned fra Göta Älv-broen i Göteborg, uten rapporterte skader. På skrå nedenfor pågikk festivalen Metaltown.

Under Slayers konsert klatret ytterligere to personer på utkanten av broen.

Hoiet fram

Flere skal visstnok ha oppfordret dem til å hoppe. Kun den ene gjennomførte hoppet, landet etter et lengre fall i elven, men dukket ikke opp igjen til overflaten.

Den svenske avisen GT Expressen nedjusterer i dag høyden fra 30 til rundt 20 meter.

Mannen ble hentet opp av dykkere og kjørt til Sahlgrenska universitetssykehus. 

Han var ikke til å redde. Søndag kveld døde han som følge av skadene etter hoppet.

Måtte bevokte broen

To timer etter at 22-åringen hadde hoppet, ble politiet tvunget til å bevokte broen og vannet for å hindre flere å gjenta stuntet, skriver GT Expressen .

- Vi hadde opplysninger om at det kunne bli flere hopp, sier Martin Fredman i Göteborg-politiet.

Noen forklaring på hoppe-aktiviten har politiet ikke.

– Ikke mer enn at det skulle være "en häftig grej". De andre som hadde hoppet var stolte over hva de hadde gjort. De var med når vi tok ham opp. Forhåpentligvis har de fått seg en tankevekker, sier Fredman.

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK