Døde etter hopp under metal-festival

Den svenske 22-åringen døde i går kveld. Politiet måtte hindre flere i å gjenta hoppet.

Metaltown

VED VANNET: Metal-festivalen Metaltown arrangeres rett ved en elv i Gøteborg. Mange benyttet anledning til å hoppe fra bruen rett i nærheten. For én gikk det tragisk galt. (Bildet er fra fjorårets festival.)

Foto: Festivalinfo.se / Marcus Österberg

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 

Les også: Stupte 30 meter under metal-festival

Natt til søndag var det minst tre personer som hoppet ned fra Göta Älv-broen i Göteborg, uten rapporterte skader. På skrå nedenfor pågikk festivalen Metaltown.

Under Slayers konsert klatret ytterligere to personer på utkanten av broen.

Hoiet fram

Flere skal visstnok ha oppfordret dem til å hoppe. Kun den ene gjennomførte hoppet, landet etter et lengre fall i elven, men dukket ikke opp igjen til overflaten.

Den svenske avisen GT Expressen nedjusterer i dag høyden fra 30 til rundt 20 meter.

Mannen ble hentet opp av dykkere og kjørt til Sahlgrenska universitetssykehus. 

Han var ikke til å redde. Søndag kveld døde han som følge av skadene etter hoppet.

Måtte bevokte broen

To timer etter at 22-åringen hadde hoppet, ble politiet tvunget til å bevokte broen og vannet for å hindre flere å gjenta stuntet, skriver GT Expressen .

- Vi hadde opplysninger om at det kunne bli flere hopp, sier Martin Fredman i Göteborg-politiet.

Noen forklaring på hoppe-aktiviten har politiet ikke.

– Ikke mer enn at det skulle være "en häftig grej". De andre som hadde hoppet var stolte over hva de hadde gjort. De var med når vi tok ham opp. Forhåpentligvis har de fått seg en tankevekker, sier Fredman.

Kulturstrøm

 • Foto frå Los Angeles-politiet

  Ei ny utstilling gir eit unikt innblikk i den kriminelle underverda mellom 1920 og 1970. Mange av bileta stod i fare for å bli brende. Takka vere innsatsen til fotografen og reservepolitimannen Merrick Morrick, har dei blitt berga for ettertida.

 • Netflix stupte på børsen

  Strømmegigantens aksje falt over 10 prosent da selskapet rapporterte en skuffende lav økning i nye abonnenter. Netflix fikk 2,7 millioner nye abonnenter på verdensbasis mellom april og juni, langt færre enn analytikerne hadde forventet. (NTB)

 • Nye mangfolds-emojier

  Apple og Google offentliggjorde rundt 70 nye emojier hver på verdens emojidag. Begge teknologigigantene utvider antallet symboler som viser mangfold. I Apple sine nye varianter av emojier som viser kjærestepar, kan folk selv velge hudtoner og kjønn.

  Nye emojier lansert av Apple
  Foto: Apple / AP