Hopp til innhold

DNT vil arrangere Pokémon-turer

Den Norske Turistforening er i samtaler med Youtube-stjerne om å lede Pokémon-turer i naturen.

Pokemonen Drowzee på Dalsnuten

Pokemonen Drowzee på Dalsnuten i Rogaland.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK/Pokemon Go

Truls Valsgård

POKEMON-ENTUSIAST: Den Norske Turistforening er i samtaler med Youtube-stjernen Truls Valsgård om å lede Pokémon-turer i naturen. Valsgård forteller at han har prøvd og liker spillet.

Foto: Henriette Friis

Telefonspillet Pokémon Go har tatt Norge med storm, selv om det ennå ikke er offisielt sluppet.

Nå planlegger DNT å bruke spillet til å lokke stillesittende spillere ut på tur så snart spillet blir tilgjengelig i Norge.

– Jeg tror arrangementer som Pokémon Go-turer kan øke interessen for friluftsliv, fordi det når ut til en målgruppe som i utgangspunktet kanskje ikke tenker på friluftsliv som sin aktivitet, sier Tina Skare, rådgiver for ungdom og friluftsliv i DNT.

Tina Skare, rådgiver for ungdom og friluftsliv i DNT.

LEGGER PLANER: Tina Skare, rådgiver for ungdom og friluftsliv i DNT, vil bruke Pokémon Go på tur.

Foto: DNT / DNT

Ifølge Skare er målet å vise at friluftsliv kan oppleves på mange måter.

– Pokémon Go er et eksempel på en type aktivitet som kan få de som sitter inne og spiller til å komme seg mer ut, og dermed også gi en økt helsegevinst, sier Skare.

– Har veldig lyst til å gå ut

Ifølge Skare ønsker turistforeningen å engasjere Youtube-stjernen Truls Valsgård til Pokémon-turene.

Pokemon

POPULÆR: Pokémon ble lansert av spillgiganten Nintendo i 1996. Med Pokémon Go har spillet og figurene gjenvunnet mye av sin popularitet fra 90-tallet.

Foto: TORU YAMANAKA / Afp

– Jeg er en person som ikke nødvendigvis pleier å stikke så mye ut, men nå har jeg veldig lyst gå ut, sier Valsgård.

Tidligere har han arbeidet med DNT om nett-TV-serien «Truls mot naturen». Ifølge Valsgård ga serien ham en smakebit på hva det er mulig å gjøre ute i naturen.

– Jeg kommer nok ikke til å dra på hyppige turer og plutselig bli en machomann ute i skauen, det har man simulatorspill til. Men med Pokémon Go kommer man seg ut og får seg venner, sier Valsgård.

Både spill og fredsprosjekt

Youtube-stjernen forteller at han har hørt rykter om at spillere som ønsker å samle alle Pokemonene må belage seg på en reise jorden rundt.

– Det finnes ulike pokémoner i forskjellige land. Pokémon Go kan få slutt på krig i verden. Alle elsker å spille det, og spiller det sammen på nøytral grunn. Se for deg de russiske og amerikanske presidentene spille det sammen, kanskje de kunne funnet en deal. Hvem vet hva som kan skje, sier Valsgård.

Valsgård er positiv til DNTs Pokémon-planer.

– Jeg liker tankegangen om å hive seg på trenden. Jeg tror dette er noe DNT vil komme langt med, sier Valsgård.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.