Hopp til innhold

Dropper dataen til fordel for monsterjakt i gata

Med nesa godt plantet i mobilen går nordmenn rundt i gatene, lokket dit av «Pokémon Go». Det nye mobilspillet må nemlig spilles utendørs.

Pokemon GO-spiller

I mobilspillet Pokémon Go kombineres mobilteknologi og den virkelige verden. Det er et konsept vil vi få se mye mer av mener teknologiekspert.

Over hele verden dras folk ut i sitt eget nærmiljø, utstyrt med mobilen for å jakte på datamonstre i det nye mobilspillet Pokémon Go. Spillet, som ble lansert forrige uke, har ikke offisielt kommet til Norge enda, men det stopper ikke flere fra å kaste seg over den nye trenden også her.

Erik Rullestad

Pokémon var en stor del av barndommen til Erik Rullestad. Derfor er det ekstra stas når han nå kan oppleve Pokémon-verdenen på nært hold.

Foto: Thomas Halleland

22 år gamle Erik Rullestad er blant dem som allerede er bitt av basillen. Med hurtig tempo og mobilen foran seg går han rundt i gatene i Haugesund i håp om å finne en Pokémon.

– Pokémon har vært barndommen for mange, og for meg var det en stor del av barndommen. Da er det kult at en kan gå ut selv og lete etter Pokémon og fange dem, sier Rullestad.

Må ut for å spille

Spillet er basert på et tidligere spill fra 1996, og en TV-serie med samme navn som ble populær på norsk TV på 2000-tallet. I TV-serien om «Pokémon» følger vi hovedpersonen Ash sin jakt etter å fange og trene Pokémon.

Det er også dette «Pokémon Go» går ut på, og man må selv bevege seg fysisk rundt for å komme videre i spillet.

Ved hjelp av kartteknologi fra Google, oppfordres spillerne til å bruke mobiltelefonens GPS og kamera til å fange virtuelle Pokémon i den virkelige verden. I gater, i parker, på jobb eller på bussen.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet

Pokémon Go
Foto: Skjermdump fra Pokémon Go

Sosialt spill

Eksperter tror at dette er mye av grunnen til at Pokémon Go har blitt så populært.

– Man skal ut, man skal bevege seg, man skal møte folk. Den psykososiale dimensjonen ved Pokémon Go er jo fenomenal og bringer spillverdenen ut i det virkelige liv, sier teknologiekspert i Coxit Public Relations, Magnus Brøyn.

– Spillet gjør også at man reiser seg opp fra stolen og møter mange mennesker man ellers ikke ville møtt, fortsetter Brøyn.

Skage Kyvik og Martin Dahlqvist

Skage Kyvik og Martin Dahlqvist syns det er fint at mobilspillet tvinger de ut i gatene. Selv om det kan være en utfordring å navigere seg gjennom gatene mens man har fokuset på mobilskjermen.

Foto: Thomas Halleland

Kompisene Skage Kyvik og Martin Dahlqvist er også ute i Haugesunds gater, på jakt etter virtuelle monstre.

– Det er litt uvant. Vi er vant med å sitte inne og spille på en skjerm. I dette spillet må du ut for å spille, forteller de.

Venter på norsk versjon

At det kan bli enda flere spillere som beveger seg ut i den virkelige verden, med nesa godt plantet i mobilen er ikke utenkelig. Ekspertene anslår nemlig at spillet vil øke enda mer i popularitet når det etter hvert lanseres i Norge.

Når dette skjer er enda ikke bestemt.