NRK Meny
Normal

Prinsesse Diana tilbake fra graven

Prinsesse Diana ville fylt 50 år fredag. Magasinet Newsweek lar henne vende tilbake fra graven. Det har utløst hyl av forargelse.

Manipulert prinsesse Diana

Prinsesse Diana slik Newsweek mener hun ville sett ut.

Foto: HO / Reuters

Sjefredaktøren i det amerikanske magasinet spekulerer friskt:

Diana ville ha giftet seg på nytt to ganger. Hun ville ha brukt Botox for å holde seg ung, og hun ville vært en smule sjalu på sin nye svigerdatter.

Sjefredaktør Tina Brown
Tina Brown

Tina Brown er sjefredaktør i Newsweek.

Sjefredaktøren, som er britisk, men bosatt i New York, ser for seg at prinsesse Diana hadde gjort som henne.

– Dersom hun hadde fått leve til sin femtiende fødselsdag, hadde hun nok bodd her i byen, tror Brown.

Diana omkom etter en bilulykke i Paris.

– Vært venner med eksen

– Hun ville fortsatt sett strålende ut og vært gode venner med eksen prins Charles og hans nye kone Camilla. Hun ville vært aktiv både på Facebook og Twitter, hevder Tina Brown.

Newsweek-redaktøren skrev i 2007 en sladderbiografi om Diana. Bølgene den skapte, er bare krusninger mot dagens reaksjoner. Noen sa opp abonnementet allerede før magasinet nådde aviskioskene.

– Billig eller briljant?

Manipulert prinsesse Diana

Slik ser hele forsiden ut.

Foto: HO / Reuters

– Er dette sjokkerende, briljant eller bare billig? spør Los Angeles Times. Nyhetsbloggen Mediaite.com kaller det «respektløst på alle nivåer».

Det er først og fremst det manipulerte bildet av prinsesse Diana som har utløst mest forargelse. Hun har fått noen rynker og spaserer sammen med en beundrende Kate.

Magasinet er også i salg i Canada, der prins William og hans brud er på besøk akkurat nå.

Nettavisen Atlantic Wire kaller bildet «nifst».

– Det er som å se et uhyggelig spøkelse, mener avisen.

Kulturstrøm

 • Lei av «trist gut»-stempel

  James Blake har alltid vore kjent for å uttrykkje store kjensler, men no har artisten sett seg lei av å alltid bli stempla som ein «trist gut» kvar gong han snakkar om kjenslene sine. I helga posta han ein tweet der han tar eit oppgjer med det han skildrar som «eit usunt og problematisk uttrykk».

  Laster Twitter-innhold
 • Ønsker folk skal huske bandet

  Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

  Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
  Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK