NRK Meny
Normal

Dette mente Stjernekamp-dommerne om kveldens opptredener

– En av de mest spennende sesongene noensinne. Og i kveld må det bli fest, sa dommer Thomas Felberg da semifinalen i Stjernekamp var i gang.

Dommerne.
Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

Dansebandkongen Rune Rudberg er ekspertdommer under kveldens Stjernekamp. Det er også DJ og produsent Martin Danielle. I dommerpanelet sitter også Mona B.Riise og Thomas Felberg.

I kveld er det sjangerne danseband og elektronisk dansemusikk.

Dette sier dommerne om kveldens opptredener:

Håvard Bakke under Stjernekamp
Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

Håvard Bakke med «Kalle med fela» av Ole Ivars:

– Det her var veldig bra. Det er synd du skal gjøre en kategori til i kveld hvis ikke kunne du slått deg sammen med meg, sier Rune Rudberg.

– Helt enig. Stemmen din kler dansebandånden. Vi er i gang, sier Thomas Felberg.

– Du er så stødig og du synger så fint. Du har valgt en perfekt låt for deg, som kler deg. Det var perfekt, sier Mona B. Riise.

Nicoline Berg Kaasin med «Tusen biter »av Scandinavia/Bjørn Afzelius/Vikingarna:

Semifinale
Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

– En helt fantastisk versjon. Akkurat sånn det skal gjøres. Dette tok du helt ned og det var helt supert, sier Rudberg.

– Du synger helt nydelig. Veldig tydelig diksjon. Ikke min favorittlåt, men jeg gleder meg til å se deg senere i kveld, sier Riise.

– Det var veldig fint. Dette er jo innenfor popdancesjangeren, og det kledde du, sier Felberg.

Knut Anders Sørum med «Höga berg, djupa Hav» av Vikingarna:

Semifinale Stjernekamp
Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

– Det var så gøy! Jeg føler at jeg ikke vet hvem jeg er lenger. Du viser at du var verdens lykkeligste mann, sier Riise.

– Jeg likte dette veldig godt. Det låter skikkelig danseband av dette. Og svensken din var bra. Jeg var skeptisk til dette på øving, men det ble bra. Vikingarna trenger jo en ny vokalist nå, sier Rudberg.

– Du entrer jo dansebanen med sikkerhet. Dette er jo en ekte svensktopper og jeg følte jeg var på svensk dansehall, sier Felberg.

Etter første runde velger dommerne sine favoritter:

Thomas velger Knut Anders Sørum.

Mona velger Håvard Bakke.

Mens Rune Rudberg velger Nicoline.

Håvard Bakke med «Waiting for love» av Avicii:

Håvard Bakke under EDM
Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

– Du fistpumpet. Du ser ut som du er 18 år. Dette handler om bevegelse og det klarte du, sier Martin Danielle.

– Jeg er så imponert over stemmen din. Du synger bedre uke for uke. Bredbent som du står. Du er kanskje ikke den naturlige danseren enda, men jeg er glad for at du prøvde, sier Riise.

– Enig med de andre. Du synger litt lysere og er inni sjangeren, sier Felberg.

Nicoline Berg Kaasin med «Don´t Let Me Down» av The Chainsmokers feat. Daya:

Stjernekamp
Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

– Du er så flink! For en innlevelse! Det er så mange lag her. Dette er den ultimate entertainer. Jeg håper folk stemmer på deg, sier Riise.

– Helt sinnsykt fett! Du er på hjemmebane. Du ser bra ut, syk koreografi og perfekt pitch. Det var dødskult!, sier Danielle.

– Du føler vibbene. Og viser en mørk klang. Beveger deg som en leopard, sparker som en sebra, sier Felberg.

Knut Anders Sørum med «Euphoria» av Loreen:

Sørum Stjernekamp
Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

– Jeg ble nesten euforisk. Det var veldig bra. Du viser en enorm stemmekapasitet, det vil på en måte ingen ende ta. EDM har blitt en Toten-sjanger også, sier Felberg.

– Du har sykt bra dynamikk. Drar meg med. Dette er en tøff låt og synge, som er teknisk vanskelig, men du får det til, sier Danielle.

– Jeg følte jeg satt med sånn hakaslepp under låta. Det at du klarte å holde igjen og så ta av. Du fikk vist hele stemmen din, sier Riise.

Dommernes favoritter etter andre runde:

Thomas Felberg velger Nicoline.

Mona B. Riise velger også Nicoline.

Det gjorde også Martin Danielle.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).