NRK Meny
Normal

Dette er «årets tweet»

Sildesalat-føljetongen mellom statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jens Stoltenberg er kåret til årets replikkutveksling i det norske Twitter-universet.

Erna Solberg og Jens Stoltenberg

Replikkutvekslingen mellom påtroppende og avtroppende statsminister vant prisen for årets meldingsutveklsing på Twitter.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Under Social Media Days på Latter i Oslo dro den ferske statsministeren hjem prisen for årets Twitter-melding, skriver Kampanje.

Meldingen var et svar på at Jens Stoltenberg like før jul brukte Twitter til å etterlyse sin egen oppskrift på sildesalat i forbindelse med at han flyttet ut av statsministerboligen.

Laster Twitter-innhold

Juryen sier dette om vinneren:

– Vinneren av årets post/tweet har mange nivåer, den er spontan, viser humor og har snert. Etter en intens valgkamp, spennende dueller, og en hard høst, er denne tweeten et sjarmerende bevis på et åpent Norge. En morsom liten sak som både viste nærhet til politikere, at de kan spøke sammen selv om de er politiske motstandere – samtidig som Erna Solberg her på en humoristisk måte poengterte måte at det var nye koster i styret av landet, sier juryen.

Solberg var ikke til stede på kåringen, men takket typisk nok juryen via Twitter:

Laster Twitter-innhold

Hun fikk også takket sin forgjenger i statsministerstolen, som startet hele replikkutvekslingen.

Laster Twitter-innhold