NRK Meny
Normal

Dette blir ikke tillatt under årets Oscar-utdeling

LOS ANGELES (NRK): Oscarnominerte Torill Kove har fått beskjed om at det er selfie-forbud i salen når Oscar-prisene deles ut.

Selfie under Oscar-utdelingen 2014
Foto: Ellen DeGeneres / Ap

Under fjorårets Oscar-galla satte programleder Ellen DeGeneres ny Twitter-rekord. Hennes gruppe-selfie sammen med skuespillere som Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Brad Pitt og Angelina Jolie ble retweetet over 3,3 millioner ganger.

Men det betyr ikke at det er fritt fram for de fremmøtte i Dolby Theatre til å ta bilder av seg selv under showet.

Har fått selfie-forbud

Torill Kove

NOMINERT: Torill Kove kan natt til mandag vinne sin andre Oscar. I 2007 vant hun for den animerte kortfilmen «Den danske dikteren».

Foto: GARY HERSHORN / REUTERS

Torill Kove (56), som er nominert til Oscar for beste animerte kortfilm, kommer til å sitte i salen sammen med sin 12 år gamle datter. Men noen selfies som et minne fra kvelden, blir det ikke. I alle fall ikke inne fra utdelingen.

– Vi har fått beskjed om at det er selfie-forbud. Så vi får ikke tatt noen selfie. Jeg vet ikke om vi får lov til å ta med mobiltelefonen en gang, sier Kove til NRK.

– Men hvis vi møter noen stjerner utenfor etterpå, så blir det kanskje en anledning, sier hun.

Dersom Kove vinner en Oscar i kveld for filmen «Moulton og meg», blir hun den eneste nordmannen som noen gang har vunnet to gullstatuetter. Hun husker godt kaoset fra 2007, da hun plutselig sto på scenen med en Oscar i hånden.

– Etter talen ble jeg fulgt ut av scenen, der sto det et webkamera hvor man kunne takke alle man hadde glemt. Så ble jeg dyttet rundt dit jeg til enhver tid skulle befinne meg. Det var ganske kaotisk egentlig.

Laster Twitter-innhold

Vil toppe Ellen DeGeneres

Årets programleder er skuespiller Neil Patrick Harris, og for ham byr selfien til Ellen DeGeneres på realt hodebry. Hvordan skal han klare å toppe den?

– Jeg ser selfien i mine mareritt. Den var spektakulært suksessfull, og har skapt en mørk sky over hodet. Hvordan slår man en selfie som "broke the internet"?, sa han nylig under et besøk på The Ellen DeGeneres Show, før han la til:

– Jeg må prøve å komme opp med noe bedre.

Vert Ellen DeGeneres tok en stjernespekket selfie under nattens Oscar-galla. Bildet endte som tidenes mest delte tweet. Se klipp!

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP