Hopp til innhold

I dag danset 135.000 elever «BlimE!»-dansen

I dag ble det arrangert en fellesdans på skoler i hele landet, som del av NRK Supers «BlimE!»-kampanje. Se dansen her.

NRK Super inviterer alle barn i Norge til å bli med å danse BlimE-dansen.

I fjor danset nesten 100.000 skoleelever «BlimE!»-dansen i hele Norge samtidig, i likhet med da Madcons «Glow» ble danset verden over under den Eurovision-finalen i Oslo i 2010.

Interessen har vært stor for å delta i årets «BlimE!»-uke. I dag ble dansen arrangert for andre gang, og 650 skoler var påmeldt – det er rekordmange.

– «BlimE!» er en kampanje som skal styrke selvfølelsen til barn, og den er for omtanke, vennskap og fellesskap. Selve dansen er inspirert av noe vi så i Belgia som het «Bevegelse mot mobbing», men vi danser for vennskap i stedet, sier prosjektleder for «BlimE!», Hanne Vennemo til NRK.no.

MGPjr.-vinnerne synger låten

Både låten og dansen er ny av året. «BlimE!»-låten er skrevet av Lars K. Hustoft og Venke Knutson, og NRK Super-programleder Kash har fått med seg årets MGPjr-vinnere, Unik 4, til å synge den.

(Saken fortsetter etter videoen)

Kash har vært så heldig å få besøk av Unik 4, årets vinnere av MGPjr. Sammen synger de BlimE-låten.Datoen for årets fellesdans er satt til den 25. oktober. Alle barneskoler i Norge kan melde seg på og delta.

I dag danset de på Tangen skole i Årdal, samtidig som 135.000 elever rundt om i Norge gjorde det samme. «BlimE!»-dansen består av fire ulike sekvenser som settes sammen til en hel dans.

– Vi har gjort opptak i Årdal med Unik 4 og Kash, hvor vi vil lede hele landet i sangen og dansen. Det spilles opp på skoleplasser, i klasserom, aulaer, gymsaler og på fotballbaner. Skolene kan filme seg selv og laste det opp til oss, slik at det kan vises til familie og venner, sa Vennemo tidligere i dag.

I fjor sendte omtrent halvparten av skolene inn filmer av sine danser, og prosjektlederen tror flere vil gjøre det samme denne gangen.

Vil utvide

Den nordligste påmeldte skolen var Longyearbyen, mens den sørligste var den norske skolen i Kenya. I tillegg var den norske skolen i Peru også med. Vennemo er storfornøyd med interessen rundt kampanjen.

– Jeg får så mange hyggelige e-poster fra lærere som bruker det i arbeidet sitt. Vi gir på en måte skolene et påskudd til å snakke om vennskap, og å drive trivselsarbeid. Til slutt lager vi en stor fest og gjør noe i fellesskap, og det er innmari deilig at det er noe fysisk, sier hun, og legger til:

– Når elevene øver i skolegården sier barna at det er gøy at de gjør noe sammen. Vanligvis er førsteklasse med førsteklasse, mens denne dansen gjøres uavhengig av kjønn og alder. De store lærer de små, og det er veldig hyggelig.

Vennemo innrømmer at hun ønsker å gjøre kampanjen enda større i årene som kommer.

– Vi kan jo ikke stoppe nå, vi må heller si at vi må utvide. Kanskje kan vi få med enda flere skoler, eller invitere barnehager og arbeidsplasser. Jeg håper i hvert fall det, sier hun.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters