NRK Meny
Normal

Denne krabaten kan dytte Blair nedover på bestselgerlisten

Har du hørt om surikaten Aleksandr Orlov? Sannsynligvis ikke, men selvbiografien hans er mer populær enn bøkene til både Tony Blair og eks-glamourmodell Katie Price.

Aleksandr Orlov the meerkat

Aleksandr Orlov er en fiktiv figur med en selvbiografi som spås å gå forbi Tony Blairs «A Journey» på den britiske bestselgerlisten.

Foto: Comparethemeerkat.com

Når den pelskledde figuren slipper selvbiografien «A Simples Life – My Life and Times» for salg denne uken, er det ventet at han fyker rett til topps på bestselgerlisten i Storbritannia.

Ifølge Sky News skal etterspørselen etter Tony Blairs populære bok «A Journey» være ingenting i forhold til surikatens livshistorie.

Les også: Blair setter salgsrekord

En bok-konkurrent som opprinnelig startet som maskot for en britisk prissammenligningsside for bilforsikringer på internett.

Katie Price / Jordan

Eks-glamourmodell Katie Price må trolig se seg slått av surikaten Aleksandr.

Foto: Sang Tan / Scanpix/AP

Dramatisk historie

En surikat er normalt sett å finne i det sørlige Afrika, men Aleksandr har bosatt seg i Moskva. Til Sky News forteller han at man i boken blant annet kan lese om hvordan forfedrene hans overlevde både den store surikat mungo-krigen i 1728 og pelsterroren i 1921.

– Min livshistorie med utfordringer, suksesser og Sergei er den største, mest spennende boken noensinne som er skrevet av en surikat i badekaret, skal Orlov ha sagt til nyhetskanalen på sitt gebrokne engelsk.

Les også: Beskylder Tony Blair for å plagiere «seg selv» i ny selvbiografi

Enormt forhåndssalg

Harde dager for Tony Blair

Tony Blair ble spådd å være årets bokvinner – nå har han fått en sterk utfordrer.

Foto: Stefan Rosseau

Ifølge Amazon.co.uk har surikatens suksessbok solgt over all forventning.

– Etterspørselen etter boken er så stor at han har forhåndssolgt flere bøker enn Tony Blair gjorde. Forhåndssalget er også dobbelt så høyt som da Cheryl Cole, Russell Brand og Dannii Minogue ga ut sine bøker tidligere i år, forteller Neil Campbell i verdens største nettbutikk.

Les også: Kastet sko etter bokaktuell Blair

Tony Blairs «A Journey» ble tidligere i høst kalt årets utgivelse i Storbritannia. Nå kan derimot boken som oppsummerer Tony Blairs 10 år som landets statsminister ha møtt sin overkatt.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.