Den store reisen - Episode 5

Alle de tre norske familiene begynner å tilpasse seg livet stammene. Hverdagen fortoner seg ikke like sjokkartet lenger, og de er i ferd med å bli gode venner med de innfødte.

Gry på fiske med mentawai-kvinnene
Foto: STRIX / NRK

I Indonesia blir Gry og bestemoren i huset, Lumang, knyttet tettere sammen. De to kvinnene ser ut til å finne tonen til tross for språkproblemene.

I Namiba er det ikke vanlig at menn og kvinner er sammen på dagtid, og Himba-mennene lar Reidar få høre hva de mener om saken.

Nyfødt himbagutt

Karins fadderbarn, Jon

Foto: STRIX / NRK

Fødselen av baby Jon har gjort ett sterkt inntrykk på Karin, og med en nyfødt i leiren synes dagene lysere. Men familien har fortsatt problemer med å klare seg uten vann. Særlig jentene føler seg konstant skitne og uhygieniske.

På jakt

I Ecuador har Waorani-gutta trappet opp kurtiseringen av Aurora og Tuva. Nå vil de vise dem en spesiell dans. Lar jentene seg imponere?

Samtidig får Prøis-guttene testet jaktferdighetene. De får prøve seg som ekte Waorani-jegere med blåserør og giftpiler. Men får de tak i noen ape?

Se episode 5 i nett-TV!

Kulturstrøm

  • Blir seks sesonger av «The Crown»

    Egentlig skulle «The Crown» rundes av etter fem sesonger – men da de begynte å diskutere handlingen, innså serieskaperne og Netflix at det trengtes en sjette runde. Sesongene fem og seks tar ifølge bransjebladet historien inn i 2000-tallet, med Imelda Staunton som dronning Elizabeth og Lesley Manville som prinsesse Margaret (NTB.

    Imelda Staunton og Dronning Elizabeth II
    Foto: Scanpix/Ap
  • Nordmann ny HBO-sjef i Europa

    Christina Sulebakk blir ny administrerende direktør i strømmenettverket HBO i Europa, melder Kampanje. Hun erstatter Hervé Payan, administrerende direktør i HBO Europa i åtte år. Sulebakk blir ansvarlig for selskapets strømmetjenester i Europa.