NRK Meny
Normal

Den store reisen - Episode 11

Vennskapsbånd har blitt knyttet, og det er ikke like lett for alle å si farvel. Det blir en gripende avskjed for alle familiene når de vender det primitive stammelivet ryggen for å reise hjem.

Den store reisen-deltagere
Foto: Strix / NRK

Den store reisen - episode 11

Med elvebåt i Indonesia

Lang vei hjem fra Indonesia...

Foto: Strix / NRK

I Namibia tar familien Berg avskjed med stammen. Det har vær tre opplevelsesrike uker hos Himbaene, og de har kommet svært nær mange av dem. Det blir derfor en tung avskjed, både for familien Berg og for Himba-stammen, særlig for en av stammeguttene.

I Indonesia reiser familien Alsos fra Mentawaiene, og setter kursen hjem mot Norge. Også her har det blitt knyttet sterke vennskapsbånd, og det er vanskelig både for familien og Mentawaistammen å ta farvel.

I Ecuador er tiden kommet for familien Prøis til å ta farvel med Waoraniene. Alle sammen har blitt nært knyttet til hverandre den tiden Familien fra Norge har vært på besøk. Avskjeden blir svært vanskelig for flere.

På veien hjem venter ennå en overraskelse. Den står i sterk kontrast til det enkle livet familiene har levd hos stammene. Se hvordan familien takler reisen tilbake til sivilisasjonen i den nest siste episoden.

Kulturstrøm

 • Kurt Nilsen flytter hjem til Bergen

  Kurt Nilsen gir opp Østlandet og flytter hjem igjen. Sangeren ønsker å reetablere seg i Bergen og styre karrieren herfra, skriver BT. Nilsen har bodd i Minnesund i to år sammen samboeren. I vår ble det brudd mellom de to. Nå ser han frem til å turnere med julekonserter rundt om i Norge.

  kurt 3
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Støre: – 22. juli ble et begrep

  – For sju år siden ble 22. juli et begrep i vår historie, med alt den dagen rommer av lidelse, smerte og sorg, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale på Utøya.

  Minnemarkering på Utøya 22. juli.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix