Deep Purple skal rocke Steinkjer

Neste sommer blir det «Smoke On The Water» i Nord-Trøndelag.

Deep Purple

Deep Purple spiller på Steinkjerfestivalen fredag 15. august. Fra venstre: Roger Glover, Ian Gillan og Steve Morse i aksjon under en konsert i Sarajevo i november i år.

Foto: HIDAJET DELIC / AP

Deep Purples Ian Gillan på Hell Music Fest 2006.

Deep Purple og Ian Gillan var på Hell Music Fest i 2006.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Da kommer nemlig Deep Purple til Steinkjerfestivalen. Når den engelske rockegruppa står på scenen fredag 15. august, blir det også deres eneste konsert i Norge i 2008.

Debuterte i Danmark

Deep Purple så dagens lys i 1968 og debuterte live i Tastrup i Danmark april samme år. Sammen med Led Zeppelin og Black Sabbath, utgjorde de i sin tid «de hellige tre konger » innen tungrocken. Og festivalen i Nord-Trøndelag føler seg beæret over besøket.

- Å få ett av rockens aller største band til å gjøre sin eneste opptreden i Norge i lille Steinkjer er et scoop av dimensjoner av Steinkjerfestivalen. Som deres eneste konsert i Norge i 2008, kunne de spilt hvilken som helst scene i Norge, men velger altså å spille på Steinkjerfestivalen, skriver festivalen i ei pressemelding.

Droppet skandinavia i 2007

Bandet består i dag av originalmedlemmene Ian Gillan (vokal), Ian Paice (trommer) og Roger Glover (bass). Steve Morse (gitar) har spilt i gruppa siden 1994, og i 2001 ble Don Airey (orgel), som blant annet har spilt med Rainbow, Whitesnake og Ozzy Osborne, fast medlem.

I år turnerte Deep Purple både i USA og Europa, men ikke i Skandinavia. Når de spiller på Guldbergaunet Stadion i 2008, vil publikum ganske sikkert få høre Purple-hits som «Smoke On The Water», «Highway Star», «Child In Time», «Woman From Tokyo», «Burn» eller «Speed King».

Andre artister som er bekreftet til festivalen, som arrangeres 14. til 16. august, er Ida Maria, Mooving Oos og The Grand.

Kulturstrøm

 • David Gulpilil er død

  Den australske filmstjernen er død, 68 år gammel. Gulpilil, som var aboriginer, er kjent fra filmer som «Crocodile Dundee», «Australia», «Walkabout» og «Charlie’s Country». For sistnevnte film vant han en skuespillerpris ved filmfestivalen i Cannes i 2014.

  David Gulpilil Charlie's Country
  Foto: Regi: Rolf de Heer, Vertigo Productions / Visit Films
 • Beordrer Facebook til å selge Giphy

  Det britiske forbruker- og konkurransetilsynet i Storbritannia ber Facebook om å selge Giphy.

  De mener at oppkjøpet vil ramme konkurransen i markedet og deres markedsføring.

  – Ved å kreve at Facebook selger Giphy beskytter vi millioner av brukere på sosiale medier og fremmer konkurranse og innovasjon innen digital markedsføring, sier Stuart McIntosh i tilsynet.

 • Raja gir bort «Maskorama»-pengene

  Abid Raja fikk 75.000 kroner for å delta på «Maskorama» på NRK. Nå gir han bort hele honoraret.

  De 75.000 kronene skal gis til Redd Barnas pågående kampanje «Gi barn som fryser det de ønsker seg til jul», opplyser Abid Raja til VG.

  Det var sist lørdag at den tidligere kulturministeren ble avslørt som Nissen i NRK-suksessen «Maskorama».

  (NTB)