NRK Meny
Normal

De ekte «Narcos»-agentene kommer til Norge

Steve Murphy og Javier Pena kommer til Norge med showet «Capturing Pablo».

US-PREMIERE-OF-NETFLIX'S-"NARCOS"-SEASON-2---RED-CARPET

Steve Murphy og Javier Pena er de ekte agentene som fanget narkobaronen Pablo Escobar.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

I mai neste år kan du møte agentene som selv opplevde historien presentert i Netflix-serien «Narcos». Steve Murphy og Javier Pena var de som fanget den ekte narkobaronen Paplo Escobar.

Netflix-serien har blitt en stor suksess også i Norge, og sies å være 50–50 sannhet og fiksjon.

– Den eneste betingelsen Javier og jeg har, er: Uansett hvem vi samarbeider med, kan de ikke på noen måte glorifisere Pablo Escobar og Medellin-kartellet, sa Steve Murphy til Holywood Reporter tidligere i høst.

Ifølge samme artikkel, skal serieskaperne ha holdt det løftet. I tillegg til å fortelle sin historie, vil Murphy og Pena også utdype det som ikke kom med i serien når de kommer til Norge.

Agentene besøker Oslo, Tromsø, Bergen, Trondheim og Stavanger i mai 2017.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix