NRK Meny
Normal

De ekte «Narcos»-agentene kommer til Norge

Steve Murphy og Javier Pena kommer til Norge med showet «Capturing Pablo».

US-PREMIERE-OF-NETFLIX'S-"NARCOS"-SEASON-2---RED-CARPET

Steve Murphy og Javier Pena er de ekte agentene som fanget narkobaronen Pablo Escobar.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

I mai neste år kan du møte agentene som selv opplevde historien presentert i Netflix-serien «Narcos». Steve Murphy og Javier Pena var de som fanget den ekte narkobaronen Paplo Escobar.

Netflix-serien har blitt en stor suksess også i Norge, og sies å være 50–50 sannhet og fiksjon.

– Den eneste betingelsen Javier og jeg har, er: Uansett hvem vi samarbeider med, kan de ikke på noen måte glorifisere Pablo Escobar og Medellin-kartellet, sa Steve Murphy til Holywood Reporter tidligere i høst.

Ifølge samme artikkel, skal serieskaperne ha holdt det løftet. I tillegg til å fortelle sin historie, vil Murphy og Pena også utdype det som ikke kom med i serien når de kommer til Norge.

Agentene besøker Oslo, Tromsø, Bergen, Trondheim og Stavanger i mai 2017.

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).