De ekte «Narcos»-agentene kommer til Norge

Steve Murphy og Javier Pena kommer til Norge med showet «Capturing Pablo».

US-PREMIERE-OF-NETFLIX'S-"NARCOS"-SEASON-2---RED-CARPET

Steve Murphy og Javier Pena er de ekte agentene som fanget narkobaronen Pablo Escobar.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

I mai neste år kan du møte agentene som selv opplevde historien presentert i Netflix-serien «Narcos». Steve Murphy og Javier Pena var de som fanget den ekte narkobaronen Paplo Escobar.

Netflix-serien har blitt en stor suksess også i Norge, og sies å være 50–50 sannhet og fiksjon.

– Den eneste betingelsen Javier og jeg har, er: Uansett hvem vi samarbeider med, kan de ikke på noen måte glorifisere Pablo Escobar og Medellin-kartellet, sa Steve Murphy til Holywood Reporter tidligere i høst.

Ifølge samme artikkel, skal serieskaperne ha holdt det løftet. I tillegg til å fortelle sin historie, vil Murphy og Pena også utdype det som ikke kom med i serien når de kommer til Norge.

Agentene besøker Oslo, Tromsø, Bergen, Trondheim og Stavanger i mai 2017.

Kulturstrøm

  • Podkast saksøkes

    S-Town, som kom ut i 2017, blir nå saksøkt av familien til avdøde John McLemore, hovedpersonen i podkasten skriver Rolling Stone. Produsentene bak podkasten har forsøkt å avvise søksmålet, men en dommer har nå avgjort at McLemore sitt privatliv har blitt krenket ifølge Alabamas lov. S-Town avslører blant annet detaljer om livet til McLemore som han spesifikt ba om at ikke skulle inkluderes i podkasten.

  • Ønsker flere kvinnelige studenter

    Institutt for rytmisk musikk ved Universitetet i Agder skal nå ta grep for å sørge for å få fler kvinnelige musikkstudenter sier universitetslektor Hilde Norbakken til Forskning.no. Insittutet har aldri hatt en gitarstudent som er kvinne og inntil nylig hadde de kun én kvinnelig ansatt. Dette går igjen ved musikkutdanninger over hele landet, der nærmest ingen kvinner tar høyere utdanning innenfor instrumenter som bass, gitar og trommer.

  • – Nike utsatt for utpressing

    Advokaten Michael Avenatti har blitt siktet for å ha prøvd å presse klesgiganten Nike for over 20 millioner dollar melder CNN. Advokaten, som tidligere har representert pornostjernen Stormy Daniels, skal ha truet med å lekke informasjon som kunne skadet selskapet i et møte dem imellom. Stormy Daniels sier i en uttalelse på Twitter at hun ikke er overrasket over anklagene og hevder at hun selv avsluttet samarbeidet med Avenatti for en måned siden.