Hopp til innhold

Darkness-Justin gir seg

Justin Hawkins (31), vokalist i neo-puddelrockbandet The Darkness, har bestemt seg for å slutte etter å ha holdt seg unna kokain og alkohol i ni uker.

Justin Hawkins, slutter i The Darkness.
Foto: JORGE PADEIRO / AFP

Justin Hawkins, The Darkness.
Foto: Dave Caulkin / AP

Nett-tv: Justin Hawkins fra The Darkness i Først og Sist

Nett-tv: The Darkness framfører "Is It Just Me?" i Først og Sist

Nett-tv: The Darkness i Topp 20

Han ga tirsdag sine bandkolleger beskjed om at han ikke klarer å leve rock n' roll-livet lenger, skriver nettstedet contactmusic.com.

- Jeg føler at jeg svikter de andre i bandet, men jeg kan bare ikke gjøre det mer, sier Hawkins.

Kjempesuksess

Vokalisten, som sammen med resten av bandet opplevde kjempesuksess i 2003 med landeplagen «I Believe In A Thing Called Love», la seg inn på rehabiliteringsklinikken The Priory i London i august i år - etter tre år med alkohol- og narkotikamisbruk.

Hawkins forteller at han kunne være våken i konstant alkohol- og kokainrus i opptil fire dager i strekk, og at lange perioder har forsvunnet fra hukommelsen.

Nesten 2 mill. på kokain

- Jeg nådde det absolutte bunnpunktet. Jeg svidde av over 150.000 pund (nærmere 1,9 millioner kroner) på kokain i løpet av tre år. Jeg ble hemmelighetsfull, likegyldig og stygg i munnen - rett og slett en ubehagelig person å være i nærheten av. Det føles som om jeg har mistet tre år av livet mitt, sier Justin Hawkins.

The Darkness, hvor eksvokalistens bror Dan Hawkins spiller gitar, har varslet at de vil fortsette uten Justin - til tross for allerede sviktende platesalg for oppfølgeralbumet «One Way Ticket To Hell And Back».

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters