Darkness-Justin gir seg

Justin Hawkins (31), vokalist i neo-puddelrockbandet The Darkness, har bestemt seg for å slutte etter å ha holdt seg unna kokain og alkohol i ni uker.

Justin Hawkins, slutter i The Darkness.
Foto: JORGE PADEIRO / AFP

Justin Hawkins, The Darkness.
Foto: Dave Caulkin / AP

Nett-tv: Justin Hawkins fra The Darkness i Først og Sist

Nett-tv: The Darkness framfører "Is It Just Me?" i Først og Sist

Nett-tv: The Darkness i Topp 20

Han ga tirsdag sine bandkolleger beskjed om at han ikke klarer å leve rock n' roll-livet lenger, skriver nettstedet contactmusic.com.

- Jeg føler at jeg svikter de andre i bandet, men jeg kan bare ikke gjøre det mer, sier Hawkins.

Kjempesuksess

Vokalisten, som sammen med resten av bandet opplevde kjempesuksess i 2003 med landeplagen «I Believe In A Thing Called Love», la seg inn på rehabiliteringsklinikken The Priory i London i august i år - etter tre år med alkohol- og narkotikamisbruk.

Hawkins forteller at han kunne være våken i konstant alkohol- og kokainrus i opptil fire dager i strekk, og at lange perioder har forsvunnet fra hukommelsen.

Nesten 2 mill. på kokain

- Jeg nådde det absolutte bunnpunktet. Jeg svidde av over 150.000 pund (nærmere 1,9 millioner kroner) på kokain i løpet av tre år. Jeg ble hemmelighetsfull, likegyldig og stygg i munnen - rett og slett en ubehagelig person å være i nærheten av. Det føles som om jeg har mistet tre år av livet mitt, sier Justin Hawkins.

The Darkness, hvor eksvokalistens bror Dan Hawkins spiller gitar, har varslet at de vil fortsette uten Justin - til tross for allerede sviktende platesalg for oppfølgeralbumet «One Way Ticket To Hell And Back».

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash