Hopp til innhold

Nytt fra studio, uke 11

Nyheter, rykter og spekulasjoner om David Bowie, Pearl Jam, INXS, Jay-Z, Beyonce og Dr. Dre, Limp Bizkit, Iron Maiden, The Darkness, Beastie Boys, Kjartan Salvesen og Kate Bush.

Nytt fra studio, uke 11, David Bowie
Foto: Scanpix / AP / Colourbox.com

David Bowie

David Bowie gir ut opptak av 50-årsdagen sin i april.

Foto: ANDY KROPA / AP
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

David Bowie gir ut liveplate

Den 27. april kommer et nytt livealbum fra David Bowie.

«Birthday Celebration-Live in NYC 1997» har med gjesteartister som The Foo Fighters, Lou Reed, Billy Corgan og Robert Smith fra The Cure.

Opptaket som er fra Bowies 50-årsmarkering i New Yorks Madison Square Garden har også med gjesteopptredner fra Sonic Youth og Frank Black fra Pixies.

Hvilke låter som er med og hvem som opptrer kan du lese hos Studio Spy.

Pearl Jam går i studio i april

Jeff Ament, Pearl Jam

Jeff Ament, bassist i Pearl Jam, bekrefter at bandet snart går i studio for å spille inn nytt album.

Foto: JAIME PUEBLA / AP

Pearl Jam begynner å jobbe med et nytt album i april, melder NME.

Bassist Jeff Ament sier til Billboard at bandet allerede har spilt inn demoer av 25 nye låter.

- Vi har laget en masse demoer og alle har en disk med 25 låter akkurat nå. I april kommer vi sammen for å spiller gjennom det og bestemme oss for hvilke 12 til 15 låter som er best. Forhåpentligvis kan vi få ut noe i år.

Pearl Jam har i år 20 årsjubileum for albumet «Ten» fra 1991, som ble bandets gjennombrudd med låter som «Alive», «Even Flow» og «Jeremy».

Nytt album fra INXS

J.D. Fortune, INXS

J.D. Fortune er fortsatt den foretrukne vokalisten i INXS, etter at han vant plassen i reality-serien «Rock Star: INXS», men bandet har ennå ikke helt avklart om han vil være det også i framtida.

Foto: J.P. MOCZULSKI / REUTERS

13 år etter at vokalist Michael Hutchence døde har INXS fortsatt ikke gjort et endelig valg av en fullverdig erstatter. I perioden etter hans død har folk som Terence Trent D'Arby, Jimmy Barnes, Jon Stevens og J.D. Fortune «vikariert» i rollen som vokalist, med sistnevnte fortsatt som det foretrukne alternativet.

Nå er bandet imidlertid aktuelle med et nytt album der de har flere forskjellige, kjente vokalister med som erstattere for Hutchence, melder Reuters.

Plata «Original Sin», oppkalt etter det australske bandets gjennombruddslåt, har med sangere som Rob Thomas fra Matchbox 20, Pat Monahan fra Train, Ben Harper og Tricky.

Dette er bandets første utgivelse etter plata «Switch» fra 2005, der J.D. Fortune sang, etter å ha vunnet rollen gjennom reality-serien «Rock Star: INXS».

Jay-Z og Beyonce i duett

Jay-Z og Beyonce

Superstjerneparet Jay-Z og Beyonce skal spille inn en ny låt sammen. Her hygger paret seg på basketkamp.

Foto: Julio Cortez / Ap

Ekteparet Jay-Z og Beyonce skal angivelig synge sammen på Dr. Dres nye album «Detox».

Paret begynte å date i 2002, og giftet seg i 2008, og hadde i den perioden flere vellykkede samarbeidsprosjekter. Blant annet opptrådte Beyonce på Jay-Z sin hitlåt «03 Bonnie & Clyde». Mens Jay-Z var med på Beyonces «Deja Vu», som gikk til topps på mange spillelister.

Les også:

Paret har imidlertid ikke spilt inn noe sammen de siste fire årene, før de nå kan ventes på Dr. Dres nye album, som sannsynligvis slippes i løpet av 2011, melder The Sun.

Beyonce og Jay-Z konfronteres stadig med skilsmisserykter. Men nyheten om at de nå skal spille inn sammen igjen tyder i hvert fall på at de samarbeider godt på det profesjonelle plan.

Limp Bizkit jobber med TO nye album

Limp Bizkit frontman Fred Durst

Fred Durst sier Limp Bizkit har to nye album på gang.

Foto: Chris Pizzello / AP

Skal vi tro NME er Limp Bizkit ifølge Fred Durst igang med å lage to nye album.

Det er fra før kjent at de er på vei med plata som har fått tittelen «Gold Cobra», som skal komme ut seinere i år, men Durst sier at nok ei plate allerede er på vei.

«Obviously we have two albums here, in case you didn’t pick up on that. First one is 'Gold Cobra'. Due soon», skreiv Durst på Twitter.

Ingen av platen har ennå fått noen utgivelsedato, men Durst skal ha sagt at den første plata vil komme ut en gang denne sommeren. Tidligere skal han ha røpet at de blant annet samarbeider med Rawkwon fra Wu Tang Clan og Kiss-bassist Gene Simmons på albumet.

Nytt samlealbum fra Iron Maiden

Iron Maiden: «From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010»

Iron Maidens kommende samleplate «From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010»

Foto: Plateomslag

De stadig aktuelle stadionrockerne i Iron Maiden er i ferd med å ferdigstille et nytt samlealbum.

«From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010», samler bandets beste låter fra de to siste tiårene på en dobbel-cd som skal komme ut 23. mai, melder NME.

Trolig vil denne samleren gi en god indikasjon på hva som blir spilt når bandet gjester Telenor Arena 6. juli.

Les også: Maiden tar med Alice Cooper

Dette blir bandets fjerde «Greatest hits»-utgivelse, og første plate siden bandets 15. studioalbum «The Final Frontier» kom ut i fjor.

The Darkness gjør comeback

Darkness vant tre Brit Awards i 2004

The Darkness vant tre Brit Awards i 2004.

Foto: Dave Caulkin / AP

Det har vært stille fra The Darkness, etter at vokalist og frontmann Justin Hawkins forsvant ut av bandet i 2006 fordi han hadde fått for mye rock n’ roll og krangla med bandbroren Dan.

Men nå annonserer bandet på sin hjemmeside at alt er såre vel og at de er tilbake. Avisa The Sun skriver at originalmedlemmene Ed Graham og Frankie Poullain også er tilbake og at de nå planlegger et nytt album.

I 2006 ga Hawkin beskjed om at han ikke lenger fiksa rock n’ roll-livet.

- Jeg nådde det absolutte bunnpunktet. Jeg svidde av over 150.000 pund (nærmere 1,9 millioner kroner) på kokain i løpet av tre år, sa han den gangen.

Beastie Boys i mai

Beastie Boys: «Hot Sauce Comittee Pt. 2»

Beastie Boys er endelig klare med «Hot Sauce Comittee Pt. 2».

Foto: Albumomslag

Beastie Boys har endelig satt en dato for sitt lenge ventede album «Hot Sauce Comittee Pt. 2».

Plata, som er bandets åttende studioalbum, vil ifølge NME komme ut 3. mai i USA og dagen før i Storbritannia.

Albumet skulle opprinnelig komme ut i 2009, men ble forsinka da Adam Yauch måtte gjennom behandling for kreft. Han skal ennå ikke ha fått det endelige klarsignalet på at han er frisk, men «håper på å bli kreftfri i nær framtid».

Man kan allerede høre smakebiten «Too many rappers», der bandet har med rapperen Nas, her:

Kjartan Salvesen synger på norsk

Juli 2004: Kjartan Salvesen gir ut debutalbumet.

Kjartan Salvesen i 2004, da han ga ut sitt debutalbum. Nå kommer han med plate på norsk.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kjartan Salvesen er tilbake og da på sin egen dialekt. Den tidligere «Idol»-artisten sier stavangerdialekten passer hans stemme og personlighet, melder plateselskapet hans.

Første smakebit ut er singelen «Eg kan ikje hjelpa for det», som slippes for salg neste mandag. Dette er det første nye materialet fra Salvesen siden albumet «Then Silence» fra 2007.

Hans nye samarbeidspartnere er Gulleiv Wee, kjent som bassisten til Morten Abel, og Espen Gulbrandsen.

Kate Bush med plate i mai

Kate Bush: «Director's Cut»

Kate Bushs kommende plate «Director's Cut».

Foto: Plateomslag

Kate Bush skal tidligere ha sagt at hun ikke liker å dvele med gamle utgivelser, men gir nå ut gamle melodier i ny innpakning.

I mai kommer hun med et albumet «Director's Cut», melder The Guardian.

På dette albumet vil hun gjenutgi noen av de mest kjente sangene fra platene «The Sensual World» (1989) og «The Red Shoes» (1993). Låta «Deeper Understanding» skal komme som første single i april.

Kate Bush har ikke turnért siden 1979 og hennes siste utgivelse er «Aerial» fra 2005.

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.